*
*

KID på faktura

Dersom du har en ocr-avtale med banken kan du utstede faktura med kidnummer. Når dine kunder så benytter kidnummer ved betaling av faktura kan du hente ned filer med utførte innbetalinger fra banken og lese inn denne for bokføring av innbetalingene.

Vi anbefaler at dere bruker vår Autobankløsning for automatisk innlesing av OCR filer, da får dere innbetalingsfilene automatisk bokført.

Unimicro V3 støtter kun KID på ett format. Du finner oversikt over formatet (antall siffer, modulus o.l) her.

Dersom du velger å ikke bruke Autobank, men laste ned filer fra bank manuelt må du passe på et par ting:
For at du skal få med KID på utskrift på faktura, må du sette inn noen innstillinger. (Her ser du også hvordan du kan ta ut testfaktura for å få på plass avtalen.)

Når avtalen er i gang kan du så laste ned ocr-filer fra banken og lese dem inn i innbetalingsbildet. Dersom filen inneholder poster fra to ulike regnskapsår må den leses inn to ganger.

Du kan lese inn ocr-betalinger på faktura opprettet i et annet system, dersom et par forutsetninger er på plass.

OBS: Unimicro V3 støtter ikke Cremul-løsninger.

OCR/kid på faktura

Innlesing av ocr-filer når faktura er opprettet i et annet system Mer
Lese inn ocr-fil med innbetalinger fra to regnskapsår Mer
Lese inn OCR-fil m/innbetalinger Mer
Kid format Mer
Hvordan få kid på faktura? Mer