Fullintegrert EDI-løsning

Cargonizer er Logistra sitt EDI-system, og er i bruk hos 2000 bedrifter i dag.  Systemet skriver ut fraktbrev og transportetiketter basert på dine egne transportavtaler. Alt dette er nå fullintegrert i Uni Økonomi V3.

Enkelt API

Lars Ørjan Nese, teamleder for Skredderteamet i Uni Micro tar oss med inn bak fasaden for å titte på nyvinningen som lanseres nå i vår. Siden prosjektstart i desember har det gått cirka 70 timer med utvikling til integrasjonen. En integrasjon som Nese er ypperlig fornøyd med. –Siden Logistra tilbyr et lettfattelig API mot Cargonizer har det vært enkelt å fullintegrere omtrent alt en kjenner av funksjonalitet i web-grensesnittet til Cargonizer over til Uni Økonomi V3 plattformen, sier Nese.

Funksjonsrik

– I praksis hentes alle transportavtaler dine og underprodukter fra Cargonizer når en setter opp systemet. Dersom det opprettes nye transportavtaler kan de lastes ned fortløpende etter behov, forklarer Lars Ørjan Nese entusiastisk før han beskriver funksjonaliteten som støttes:

• Last ned dine egne transportavtaler.
  • Lagre sporingsnummer på ordre.
  • Oppslag av sporingsnummer fra oversiktsbildet.
  • Støtte for DirectPrint – Cargonizers løsning for direkteutskrift av transportetiketter.
  • Kalkulere fraktkostnader før ordren lagres.
  • Støtte for Mypack’s pickup-point.
  • Kalkulere størrelsen på kolli basert på vekt og volum av varelinjene til ordren.

Fornøyd pilotkunde

DentalSpar fra Drammen - tilbyder av forbruksvarer og utstyr til norske tannleger - har vært pilotkunde i utviklingen av EDI-integrasjonen. Daglig leder Trygve Hagness er meget godt fornøyd med løsningen.

- Jeg er veldig fornøyd med  denne integrasjonen. Tidligere har vi brukt webløsningen til Cargonizer. Det har jo vært bra. Men det er en stor fordel å få dette integrert i Uni. Det går både raskere å fullføre prosessen fra registrering til utsendelse, pluss at vi får bedre oversikt og sporings muligheter direkte fra Uni. Når kundene ringer kan vi enkelt se hvor varene befinner seg så fort vi har identifisert hvem som ringer, forklarer Hagness. -Både kundene og vi ser verdien av dette, fortsetter han. Han legger også til at de printer sporingsinfoen på pakkseddelen og ordrebekreftelsen slik at kunden mottar dette i en link på epost når pakkene blir sendt.

Flere og flere web-api løsninger

Siden det blir mer og mer vanlig med web-API gir dette større muligheter til å lage sømløse integrasjoner. –Brukerene trenger ikke lenger forholde seg til flere systemer og stykkevis operasjoner slik som før. Filoverføringer og manuelle oppgaver kan elimineres siden flere og flere oppgaver kan utføres i systemet brukeren er vant med å jobbe i, sier Nese og peker på at Cargonizer-integrasjonen er et godt eksempel på integrasjonsløsninger som Uni kan levere flere av i fremtiden basert på web-API.

Ta kontakt med salg@unimicro.no for mer informasjon om produktet.

Konsulentavdelingen tilbyr:

• Rådgivning
  • Kurs
  • Konvertering
  • Opprydding
  • Utvikling av rapporter
  • Tilpasser systemet etter ønsker/skreddersøm.
  • Plugin moduler.

Logistra (http://logistra.no)

• Etablert i 2004.
  • Tilbyr EDI løsninger for transportadministrasjon.
  • -Støtter per i dag 79 transportører via EDI samt ca 180 andre transportører via enklere former for overføring.

• Lokalisert i Åndalsnes i Møre og Romsdal.
  • 4 fulltidsansatte pluss deltidsansatte
  • Daglig produseres det mellom 20.000 og 25.000 kolli gjennom Logistras EDI løsning Cargonizer.
  • Hovedkonkurrenter: Consignor, Proteria, Axia.
  • Eksempel på kunder: Moods of Norway, Hennes og Mauritz, RiksTV, Viasat, Ringnes, Coca Cola og DentalSpar.

DentalSpar (http://www.dentalspar.no)

• Etablert 2009.
  • Tilbyr forbruksmateriell og utstyr til dentalmarkedet.
  • Fullintegrert med EDI utveksling av ordre med sentrallager i Tyskland via Uni Faktura
  • Bruker Uni Micro Web som nettbutikk.
  • 3 ansatte