*
*

LiveUpdate - Oppdatering av programmet

Et par ganger i året lanseres det en ny versjon av Unimicro V3. Vi anbefaler at dere alltid kjører på siste tilgjengelige versjon.

For å oppdatere programmet går du til Hovedmeny – Hjelp – LiveUpdate. Hør med driftsansvarlig hos dere når du skal oppdatere hos deg da det er viktig at alle maskinene i et nettverk til enhver tid kjører på samme versjon. Husk altså at alle maskiner må oppdateres. (Dersom dere benytter terminalserver, er den som administrerer terminalserveren som må innstallere oppdateringen.)

Det er nødvendig at en administrator i Uni oppdaterer databasen, dette vil du få melding om dersom du oppdaterer din maskin og ikke er administrator:

Manglende tilgang.png

Inne i LiveUpdate-bildet kan du sette på haken for å få automatisk varsel på maskinen dersom det finnes en ny versjon tilgjengelig:

Velg Installer her og systemet går igjennom en veiviser for oppdatering.

Når administrator logger seg på etter oppdatering, vil vedkommende få opp dette bildet og må velge Begynn her for å få oppdatert databasen:

Dersom dere har mange klienter kan dette ta lang tid og systemet vil ikke være tilgjengelig mens oppdateringen pågår.

Det er enkelte prosesser som må lukkes når du skal oppdatere programmet, det er f.eks. Hovedmenyen, de forskjellige modulene, Outlook og Uni24-synk.
Melding om dette kommer i dette bildet:

Du må da lukke de programmene som viser i listen. fakt_30.exe er Fakturamodulen, Start.exe er Hovedmenyen, disse lukker du på vanlig måte.

Det er andre programmer i listen som kan være litt mer kompliserte å få lukket, det må gjerne gjøres fra oppgavebehandlingen:

Da kommer du inn i bildet under, du må gjerne trykke på Flere detaljer nede til venstre dersom ikke alt viser i listen.

Finn de programmene som må lukkes ifølge meldingen over og velg Avslutt oppgave i bildet. Du vil da se at linjen forsvinner i bildet med programmer som må lukkes.

Når programmet er ferdig installert får du opp dette bildet:

Ved å trykke Lukk i bildet over, ferdigstilles installasjonen og Unimicro V3 er nå installert på din PC