*
*

SQL-versjon

Det finnes i dag (i Uni sammenheng) forskjellige SQL servere i bruk.

Disse er: SQL Server 2008R2, SQL Server 2012, SQL Server 2014, SQL Server 2016 og SQL Server 2017. Vi vil her vise hvordan du enkelt kan finne ut hvilken versjon av SQL du kjører.

Backupmulighetene mot disse er begrenset til at du aldri kan lese inn backup fra en SQL server, til en eldre versjon av SQL server. Eksempelvis kan ikke en backup tatt fra en SQL Server 2014, leses inn på en SQL Server 2012.
I enkelte tilfeller vil det være behov for å flytte backuper mellom forskjellige servere. For å unngå å havne i en versjonskonflikt mot eldre SQL servere, bør du på forhånd verifisere hvilken versjon som kjøres på de forskjellige serverene.
Dette gjøres enklest på denne måten:
Sammen med Unimicro V3 publiseres verktøyet ’SQL-Browser’. Dette er et verktøy for å logge på de ulike databasene og lese/endre data i disse.
Har du Windows8 kan du søke etter dette i Startbildet:
Har du Windows7 kan du gå til Start – Alle programmer – Uni Micro AS – SQL-browser:

Starter du SQL-Browser vil du finne følgende bilde:

Du må fylle ut følgende data:
Servernavn: Serveren heter i vårt eksempel Server og har instansnavnet Uni. For å finne servernavnet kan du se nede til venstre i hovedmenyen.
Brukernavn: Brukernavn er normalt «sa».
Passord: Passordet kan dere ha endret, men standard passord er «abab12UNI». Dersom du sitter lokalt på serveren trenger du ikke å fylle dette ut.
Database: Velg Uniadmin
Etter at de nødvendige data er angitt, trykker du Open.
Trykk så knappen for spørring og du kommer inn i dette bildet:
Her fjerner du det som står der og skriver spørringen: select @@version
Trykk så på ’Run’ og du vil få resultatet i kolonnen under. Som du ser av eksempelet, kjøres det her en SQL Server 2012.
For å finne hvilken ”Edition” det er snakk om (express, workgroup etc.) kjører du følgende spørring:
select serverproperty ('edition')

NB! Ved å logge på SQL-Browser vil du ha alle registrerte data i Unimicro V3 tilgjengelig for redigering, sletting etc. Det anbefales på ingen måte å bruke dette verktøyet til andre formål enn beskrevet. Uforsiktighet kan i verste fall ødelegge databasene for videre bruk. Uni Micro AS tar ingen ansvar for det som gjøres med dataene som følge av dette.