*
*

Koble til server i nettverk

Dersom SQL serveren er korrekt konfigurert for bruk i nettverk, skal flere klientmaskiner kunne koble seg til denne i nettverket via Unimicro V3s veiviser.

Den innebygde veiviseren kommer automatisk opp ved førstegangs oppstart av programmet. Ellers får du den frem ved å trykke på knappen for ny tilkobling i hovedmenyen, vist med pil. Valget får du frem ved å trykke på Alternativer:
Du får da denne meldingen:
Trykk OK og åpne Unimicro V3 på nytt. I velkomstbildet til veiviseren, trykker du neste.
Velg flerbruker:

Deretter velger du å koble opp til en eksisterende installasjon av Databasemotor på nettverket:

I neste vindu må du finne aktuell SQL server du ønsker å koble opp mot. Vi anbefaler at du kobler deg opp med SA-brukeren dersom denne ble aktivert ved installasjon av SQL serveren. For å aktivere SA pålogging fjerner du haken for Windows pålogging, samt fyller inn passordet til SA-brukeren.

Deretter skal du kunne trykke neste, samt fullfør.
Dersom klientmaskinen finner SQL serveren og kobler seg til, får du beskjed om at er klart og du kan trykke fullfør.