*
*

eFaktura - fordeler og forutsetninger

eFaktura er en modul som lar deg sende fakturaer direkte til dine kunder sin nettbank istedenfor å sende en vanlig papirutskrift av faktura. Det er kun privatkunder som kan motta eFaktura.
eFaktura er en tilleggsmodul til Uni Faktura V3.
eFaktura må ikke forveksles med EHF-faktura eller e2b faktura.

For å komme i gang med eFaktura er du nødt til å ha følgende på plass:

• En eFaktura avtale med NETS via din bank
• eFaktura modul fra Uni Micro AS
• Så må du gjennom en testperiode mot NETS

Ta først kontakt med banken din og hør hva de trenger for å inngå en avtale om eFaktura.
Ta så kontakt med oss på salg@unimicro.no eller på tlf. 56 59 91 00 for å kjøpe eFakturamodulen.

Fordeler med eFaktura:
• Utgiftene du normalt har ved fakturering (papirforbruk, porto etc.) blir lavere
• Du slipper å behandle store mengder papir manuelt (legge fakturaer i konvolutter etc.)
• Kunden får god oversikt over sine fakturaer (alle på ett sted i sin nettbank)
• Kunden slipper å taste inn fakturainformasjon manuelt, slik at skrivefeil ikke oppstår (feil KID, feil kontonummer etc.)

Bruk av eFaktura:
Når avtalen din er på plass, vil kunden få beskjed om at du tilbyr eFaktura neste gang han betaler en faktura til deg med KID. Kunden melder seg på eFaktura i sin nettbank og når du leser inn Av-/Påmeldingsfil vil dette fanges opp og lagres på kundekortet i Uni.
Etter at du har laget faktura til kunden neste gang, eksporterer du en eFaktura fil som du sender til NETS.
Du får så kvitteringsfiler fra NETS som må leses inn i Uni. En kvitteringsfil kan inneholde bekreftelse på at en tidligere av-/påmelding var i orden, at en sendt eFaktura fil var i orden eller en oversikt over hvilke fakturaer du sendte som ble godkjent og hvilke ble det ikke.

Merk:
Du kan ikke bare kjøpe Uni eFaktura, sette inn litt informasjon i programmet og starte med bruk av eFaktura. Dette må gjøres i samarbeid med en bank (som du oppretter en avtale med), og du må utføre en vellykket test mot NETS før du kan gå i produksjon.
Det er derfor ikke mulig å få en demonstrasjon / test av Uni eFaktura, med mindre du kan se på systemet til noen som allerede bruker eFaktura i vanlig drift.

Menyvalg: Registrere – Faktura eksport – eFaktura
Da kommer du inn i dette bildet:
1 meny_2.png

Her må først innstillingene på plass og så vil de faktura som blir lagret som eFaktura komme opp i denne listen og du kan generere filer.