*
*

Endre startbeholdning

Ved enkelte anledninger vil det være aktuelt å endre startbeholdningen når du skal ta dagsoppgjøret.
Dette gjøres i dagsoppgjørsveiviseren.

1 Endre_1.png

Trykker du på Endre her får du muligheten for å endre startbeholdningen i kassen. Dette vil særlig være aktuelt ved første gangs oppstart av butikkdata da man vil legge inn en sum som veksel.

2 grunn.png

Her velger du hvorfor du endrer startbeholdning. Valgene Ny startbeholdning, Ubalanse IB og Annen vil gi en postering inn/ut av differansekonto/kassekonto med en forklarende tekst til posteringen. Dette for å vise at det har blitt gjort endringer i startbeholdningen.
Valget Overføring fra kasse til bank vil gi en postering ut av kasse/inn i bank eller omvendt. Når du har gjort et valg og velger OK registrerer du inn det som faktisk var startbeholdning i feltet og trykker du Enter. Da ser du at feltet Startbeholdning til venstre er oppdatert med ny sum og summeringen tar hensyn til ny startbeholdning.

3 resultat.png