*
*

Tilganger for å opprette backup

Vi vil her forklare hva som trengs av tilganger på forskjellige driftsmiljø for at backuprutinen skal fungere.

På en installasjon der alt ligger på en maskin, både Unimicro V3 og SQL server, så trenger man ikke tenke så mye på tilganger for at SQL serveren skal lage backuper.

Når man kommer opp på litt større miljø der man gjerne har et domene med en del servere, en dedikert SQL server, en eller flere terminalservere, en filserver og domenekontrollere,
da må man begynne å tenke på tilganger for SQL serveren.

Brukerene i et slikt miljø logger gjerne på terminalserveren og starter Unimicro V3 der. Databasene til Uni ligger på SQL serveren. Og filer vil man gjerne ha lagret på filserveren.
Unibackup vil i slike miljøer ofte blir lagt på filserveren.

Det man da må tenke på er hvilken bruker som egentlig skal skrive filene til backupmappen. Det er ikke brukeren i Uni, det er heller ikke domenebrukeren til brukeren som er pålogget
terminalserveren, men brukeren som kjører SQL tjenesten på SQL serveren. Brukeren som skal ta backup må også ha lese- og skrivetilganger til backupmappen.
På bildet under vil det være systemkontoen på SQL serveren som er default for en del SQL installasjoner.

I et miljø med forskjellige servere knyttet sammen i et domene vil ikke denne kontoen ha tilganger til å skrive til for eksempel et share: \\filserver\felles\unibackup
Anbefalt løsning er da å lage en domenekonto som er dedikert til å kjøre SQL tjenesten på SQL serveren og så gi lese- og skrivetilganger til denne brukeren.

Alternativt kan man sette rettigheter på mappen hvor backupene skal lagres til å tillate at maskinkontoen til SQL serveren får lese- og skrivetilganger.