Nyttårsoppdateringen er klar

Versjon 3.64 blir nå tilgjengelig via LiveUpdate. Det skjer gradvis, men de første skal nå ha tilgang. Oppdateringen inneholder blant annet trekktabeller for 2018 og støtte for det nye formatet for skattekort....

Det er nytt format på skattekort for 2018. For at du skal få lastet ned skattekort må du altså innstallere denne oppdateringen. Det er store endringer, så vi anbefaler at du ser gjennom informasjonen vi har lagt ut på kundesentersidene. Det gjelder spesielt delen om beregning av forskuddstrekk.

Du oppdaterer ved å kjøre LiveUpdate. Her ser du en liste over endringene i versjonen.

Vi opplever at stadig flere får problem med å få installert oppdateringen skikkelig, både på grunn av at en ikke kjenner til hva som må til, og stadig økende krav til sikkerhet på maskiner og i nettverk.

Først og fremst er det viktig å huske at alle maskiner må oppdateres, og en administrator må i tillegg kjøre gjennom oppdatering av databasen. (Se avsnitt Kjør siste oppdatering på nytt i denne artikkelen.) Første bruker med administratortilgang i Uni Økonomi som oppdaterer vil få opp valg om å kjøre databaseoppateringen ved pålogging, men dersom dere har et eksternt firma som oppdaterer er det ikke sikkert det blir gjort. Husk å minne om det.

Det er veldig viktig at programmet på maskinen og databasen (i sql-serveren) har samme versjon, ellers kan feil og feilmeldinger oppstå.

Skulle du få feilmeldinger eller lignende, er også Systemsjekk viktig å kjøre. Den går gjennom alle filer på maskinen og kontrollerer at de er som de skal. Er det feil versjon på en fil vil du få tilbud om å installere den. I tillegg blir alle filer registrert på nytt, så systemsjekk kan korrigere feil selv uten å finne filer med feil på. Se avsnitt Systemsjekk i denne artikkelen for fremgangsmåte.

liveupdate_364.png