Byggenæringen. Ny sentral godkjenning fra 1. januar 2016

NHO melder at 15 000 bedrifter har fått sentral godkjenning fra nyttår. Driver du på noen måte innenfor byggenæringen eller skal bygge ut, i firma eller privat, bør du lese om den nye ordningen.

Burde din bedrift vært registrert her? I artikkelen vil du også finne søkemulighet på godkjente bedrifter i ditt nærområde . . . .

Driver du på noen måte innenfor byggenæringen eller skal bygge ut, i firma eller privat, bør du lese om den nye ordningen. Næringen er glad for å ha fått denne på plass. Oppdragsgiver for "Enklere å være seriøs" er Kommunaldepartementet, men næringen er også sterkt representert, fra Rådgivende Ingeniørers Forening til Byggmesterforbundet har deltatt.

De som kvalifiserer for godkjenning må dokumentere at de er seriøse aktører faglig sett og at man betaler skatt, moms og andre avgifter.

Byggenæringen har sammen med Skattedirektoratet fått på plass et system som gjør det mulig å hente inn relevant informasjon om virksomhetene. Her kan du søke hvem som er godkjente i ditt område. Klikk på «Avgrens søket» slik at du kan legge inn ditt fylke og din kommune, la foretak være blankt, og bruk nederste søkeknapp.

Her ser du eksempelsøk på alle godkjente i Bergen. Som du ser er det ganske avanserte innstillingsmuligheter for ulike fagområder; våtromsarbeid, prosjektering, grunnarbeid . . .

Dette er første del av oppfølgingen av rapporten «Enklere å være seriøs»,  og videre håper man å få modul 2 på plass i løpet av 2016. Lokal godkjenning i kommunene oppheves fra 1. januar 2016.

NHO sin artikkel.

Les gjerne også Aftenposten sin artikkel fra i går: «Vil du unngå svarte og useriøse håndverkere når du bygger hus?»

Enkelt å være seriøs.jpg