*
*

Endring av lav mva-sats til 8% - utsatt ikrafttredelse til 1.april.

Oppdatering 23.03.2020

Etter finanskomiteens behandling av denne saken på lørdag(21/3) er ikrafttredelse for denne midlertidige endringen, utsatt til onsdag 1.april. Det er fortsatt usikkerhet omkring:

• Når den nye, midlertidige satsen skal gjelde fra. Forslaget fra regjeringen var for perioden 20.mars til 31.oktober. Virkning fra 1.januar er også aktuelt.

• Hva den nye, midlertidige satsen skal være. Forslaget fra regjeringen er 8%. Opposisjonen i Stortinget ønsker enda lavere sats dersom den skal gjelde fra et senere tidspunkt enn 1. januar.

• Detaljer om hvordan man skal håndtere allerede utsendte, betalte og bokførte fakturaer, dersom satsnedsettelsen skjer med et tidspunkt tilbake i tid.

Les mer på Stortingets side:

https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Stortinget/2019-2020/inns-201920-200s/?m=2