Fikk du med deg disse nyhetene?

På en dag da «alle» er opptatt med å sjekke skattelistene viser vi et knippe nyheter den siste tiden som kan være verdt å sjekke litt nærmere.

SkatteoppgjøretBankID på mobil i Altinn fra november, skattehull tettet fra 7. oktober, Gladnyhet! Uni Micro AS har åpnet kontor i Bodø, forslag om 10% lav sats, MVA . . . . .

Skatteoppgjøret.

Vi starter med dagens nyhet, skatteoppgjøret. Her er en lenke til Agderposten sin kommunevise visning av skatteoppgjøret, dra kartet til du finner din kommune, klikk på den og du finner en oversikt over oppgjøret for din kommune. Som du ser kan du også velge visning på fylke eller på postnummer.

BankID på mobil i Altinn fra november.

Du bruker kanskje allerede BankID på mobil, mange foretrekker dette siden du da er uavhengig av å ha med deg kodebrikken. Derfor er det gledelig at Altinn og andre offentlige etater vil støtte dette fra november. Les mer på Din Side og hos Regnskap Norge.

Skatt på aksjonærlån, skattehull tettet fra 7. oktober.

Frem til 7. oktober har det vært mulig, under visse forutsetninger, for deg som personlig aksjonær i et selskap å låne fra selskapet uten å skatte av det. Gjerne mest aktuelt hos arbeidsgiver eller i eget selskap. Nå er dette endret med øyeblikkelig virkning til å beskattes som utbytte. Utbytteskatten er foreslått øket med 1,75 % fra nyttår. Planlegger du uttak av utbytte kan det dermed være gode grunner til å ta dette før nyttår.

Gladnyhet! Uni Micro AS har åpnet kontor i Bodø.

I september åpnet vi kontor i Bodø for vårt nyetablerte datterselskap med Elisabeth Eide Nilsen som daglig leder. Dette er historisk for oss, siden vi ikke hadde kontor nord for Trondheim tidligere. Du finner kontoret vårt her, i Jernbaneveien 34. Les mer om Elisabeth og kontoret vårt her.

Forslag om 10% lav sats, MVA.

I statsbudsjettet for 2016 foreslås den lave mva satsen å øke med 2% til 10% (nå 8%). Dette vedrører persontransport, hotellrom og annen utleie av rom, kinobilletter og en rekke andre kulturtilbud, fotballkamper og andre idrettsarrangement. Vi kommer tilbake med informasjon om hvordan dette ordnes i ditt Uni-program, når endringen er vedtatt.