*
*

Epostinnstillinger i Unimicro V3

Du finner e-postinnstillingene ved å gå inn på kundekortet, hente opp en kunde og velge Epost-knappen. I bildet som kommer opp, velg Rediger - Innstillinger.

(I lønnsmodulen finner du e-postinnstillingene ved å gå inn på Ansattkort, hente opp en ansatt og velge E-postknappen)

Merk at du må ha 32 bits Outlook for å kunne sende epost fra Uni.
Du sjekker hvilken versjon av Outlook du har ved å gå til Fil - Office-konto - Om Outlook:

Du kan i tillegg IKKE benytte New Outlook. (Du ser om du har New Outlook på Ikonet, ved at det står New.)

bilde 1.jpg

Du får da opp bildet for e-postinnstillinger.

Vi støtter i dag MAPI, SMTP og Microsoft Outlook ved sending av epost fra programmet.

bilde 2.jpg

• MAPI:
    • Fordeler:
      • Kan brukes mot nesten alle mailprogram
      • Benytter automatisk brukerens egne innstillinger
      • Eposten ender opp i «Sendte elementer» i epostprogrammet
      • Kan settes opp slik at epostklienten åpnes, slik at du kan legge til flere vedlegg og redigere eposten før den sendes til kunde
    • Ulemper:
      • Sikkerhetsvarsel («et program prøver å sende….»)
      • Kun støtte for ren tekst (ikke html)
      • Fungerer ikke på alle maskiner. I en del tilfeller virker det umulig å få det til å virke.
      • Problem med at epost vindu ofte ender opp bak programmet, og dermed ikke vises.
    • SMTP:
      • Fordeler:
        • Ingen sikkerhetsvarsler
        • Raskt
        • HTML støtte
      • Ulemper:
        • Brukeren må sette opp SMTP-server og fylle ut den del innstillinger
        • Eposten ender ikke opp i «Sendte elementer» i epost programmet til brukeren

Det første du må finne ut er hvilken SMTP server man kan bruke til å sende epost. Dette kan være en intern server, eller internettleverandøren (ISP) sin.

Hvis du ikke vet hvilken ISP man har, kan du stor sett finne det ut ved å gå til http://minip.no

bilde 3.jpg

bilde 4.jpg

bilde 5.jpg

• Microsoft Outlook
    • Fordeler:
      • Denne innstillingen gjør at systemet benytter Microsoft Outlook direkte. Dette for å gi de som benytter Outlook et bedre alternativ for sending av epost
      • Dette valget benytter en 3dje parts komponent for å kommunisere med Outlook som heter Outlook Redemption (http://www.dimastr.com/redemption/home.htm). Denne komponenten gjør blant annet at du slipper Outlook sine sikkerhetsvarsler når du forsøker å sende mail fra programmet
      • Det er også mulig å benytte HTML ved sending av epost med denne innstillingen (PS! Det er mulig at du må re-åpne epostbildet etter endring av innstilling for å kunne velge HTML-visning)
      • En annen fordel med denne løsningen er at vedlegg ikke sendes med hele den lokale stien. Det vil si at mottaker ser bare filnavnet
    • Ulemper:
      • Du får ikke se e-posten før den sendes.