*
*
*

Import av bilag til Uni Økonomi og nye mva-koder

Det er mange som importerer bilag/fakturabilag til Uni Økonomi, både på Uni Standard format og på andre formater. På grunn av at det er nye mva-koder og ny mva-beregning på 2017 må de som importerer få kontrollert at importen fortsatt fungerer.

Dersom det er filer på Uni Standard format som importeres, er det et par ting å passe på:

1) Dersom filen blir eksportert fra Uni Økonomi V3:

• De som eksporterer må huske å IKKE sette på hake for å ikke bruke mva kode. Eksport/import vil KUN fungere med mva-koder:
  • De som eksporterer må oppdatere til ny versjon (3.62 eller høyere) før de starter faktureringen på 2017. Dersom de ikke gjør det, vil du kunne få inn poster med feil mva-kode ved import. (Det vil komme en konverteringsrutine for denne typen poster utpå nyåret, eller så kan det korrigeres ved hjelp av Korrigering av bilag.)

• Så lenge bilagene kun er med inngående eller utgående mva høy sats vil det fungere dersom filen er eksportert på eldre versjon også, men andre koder vil være endret.

2) Dersom filen er eksportert fra et annet system, på Uni Standard format, så må det kontrolleres at:

• Filen må inneholde mva-koder. Den kan ikke inneholde selve mva-posteringene. Dersom filen inneholder alle posteringer, inkludert mva-posteringene så må den justeres til å kun inneholde bruttobeløp og mva-kode på resultatposteringen for å kunne benyttes på 2017.
  • I tillegg må eksporten tilpasses de nye mva-kodene. Du finner en oversikt her.

Eksempler:

I filer på Uni Standard format er bilag de linjene som starter med 60. Formatet er dette:

60, Bilagsnummer, Dato, Konto, Avdeling, Prosjekt, Momskode, Tekst, Beløp,.......

Her ser du et eksempel på en fil som IKKE vil fungere ved import på 2017. Som du ser har den kun nettobeløp mot inntektskonto, ingen mva-kode, og egne linjer med mva-posteringer:

Her ser du et eksempel på en fil som vil fungere. Det er ført brutto mot inntektskontoen, med tilhørende mva-kode:

(I tillegg må det selvsagt kontrolleres at mva-koden er korrekt)

Er du usikker på om dine bilagsfiler vil fungere ved import på nytt år, send et eksempel til support@unimicro.no med spørsmål om filen kan kontrolleres for import på 2017.

Dersom filen er på et annet format:

Dersom du importerer bilag fra filer på andre formater, har du sannsynligvis fått tilpasset en import/et importverktøy. Er det mva-koder i disse formatene så må du i hensyn ta det på samme måte som ovenfor. Hvis spørsmål til dette så ta kontakt med konsulentavdeling eller konsulenten som har tilpasset importen.

Vår konsulentavdeling kan kontaktes på konsulent@unimicro.no. Systemkonsulentene har tilpasset mange importer opp gjennom årene, men har dessverre ikke oversikt over hvilke kunder dette gjelder. Andre firma/konsulenter kan også ha laget importfilter.