Lag supportsak
Overskrift:
Kundenummer:
*
Kontaktperson:
Modul:
Beskrivelse:
Kategori:
*
E-Post:
Telefon:
Skriv inn koden
*

Første oppstart av online backup

Nå kan du slutte å bekymre deg over om eller hvor du har backup den dagen du trenger det. Med Uni Backup kan du ta backup av dine regnskapsdata og sende til våre sikre servere. Forsendelsen er kryptert og passordbeskyttet. Fra økonomisystemet får du full oversikt over – og tilgang til – egne sikkerhetskopier på Uni Micro sine servere. Vi vil her vise deg hvordan du setter opp online backup første gang.

 

Stå i Hovedmenyen, velg Uni Backup og velg Opprette backup - Opprette online backup:
online.png 
Deretter må du sette opp en bruker. Hver kunde får en mappe på vår ftp-server ut fra kundenummeret som finnes i lisensen. På et kundenummer kan det være flere brukere.
online1.png
Første gang du starter opp Uni Backup må du godkjenne en avtale for å kunne bruke Uni Online Backup. Hak av for "Jeg godtar avtalen". Husk å lese vilkårene i avtalen først.

Velg et passord og en epost adresse her:

online1a.png

Når du så lager nye brukere får du denne meldingen:
online2.png 

Her legger du inn eposten til brukeren og administratorpassordet.

online1b.png
 
Alle brukerne på et kundenummer har det samme passordet. Det vil si at dersom du er førstemann som setter opp en bruker på dette kundenummeret må du taste inn et passord. Dette passordet blir satt som Administratorpassord for din lisens. Nestemann som skal sette opp en bruker må taste inn Administratorpassordet. Grunnen til dette er at alle brukerne på samme kundenummer har tilgang til alle filene som er lastet opp på dette kundenummeret. Det er derfor en ekstra sikkerhet at du både må ha riktig kundenummer (som vi finner fra lisensen) og et felles passord for å kunne opprette en bruker på kundenummeret.
Når brukeren er opprettet kommer du inn i Backupvinduet, fra dette vinduet kan du enkelt kjøre backup som lagres på Uni Micro sin server. Dette vinduet er det samme du får opp dersom du velger “Backup” - "Opprett backup" fra Hovedmenyen:
online2_1.png 
Velg å lagre online:
 online3_1.png

Trykk på Neste og programmet vil først lage en lokal backup som så blir kryptert og sendt til vår online server.
online4_1.png
Dersom du går inn i "Arbeide med backupfiler" kan du her se hva som ligger online. Nede til venstre ser du hvor mye plass som er brukt og kan slette gamle backuper som du ikke trenger lenger.
online4b.png

Når du laster opp en fil til vår onlineserver, blir det først tatt en vanlig backup som lagres i din lokale backupmappe og det er denne som krypteres og lastes opp.

Vi gjør også oppmerksom på at det er gratis lagring på våre online servere inntil 250MB, dere må selv passe på å slette gamle backuper dersom dere ønsker å holde dere under denne grensen.