*
*

Nytt i versjon 3.62

Her finner du en oversikt over hva som er endret fra versjon 3.61 til 3.62.

Felles:

• Mange rapporter er på nytt format. (Du finner originalrapporten i rapportgruppe Klassiske rapporter).
  • Uni Standard import skal nå takle fakturanummer høyere enn 2147483647 ved import av bilag.

Regnskap:

• Støtte for SAF-T-rapportering på 2016.
  • Endringer under Systeminnstillinger på Faste register - Klient/System. Pga endringer i mva finnes det nå felter for til og med 2016, og nye innstillinger som skal gjelde fra og med 2017.
  • Nye standard kontplaner for oppretting av ny klient fra 2017.
  • Tilpasninger til ny mva på 2017. Du finner alle detaljene i egen artikkel, men de inkluderer blant annet:
    • SAF-T mva-koder på 2017.
    • Mva-koder for momskompensasjon har fått lagt til 200 i nummeret (31 har blitt 231 o.s.v). Ellers er det ingen endringer for momskompensasjon
    • Bytte av mva-koder i hovedbok på 2017.
    • Nye mva-konti på 2017 (noe er gjenbruk).
    • Alle mva-konti, både nye og gamle, blir merket som sperret på 2017.
    • Nytt mva-oppgjør på 2017.
    • Bildet for mva-oppgjør er noe endret på 2016 og tidligere.
    • Egendefinerte mva-koder blir fjernet på 2017. Du får flere valg i vegviser for å opprette ny mva-kode med mal for fradrag på 2016
    • Flere valg for avgiftsbehandling på kundekort på 2017.
    • Fakturamottaket (både nytt og gammelt) vil gi en advarsel dersom du prøver å føre konteringslinger på et annet regnskapsår enn der fakturamottaket skal bokføres. (Da mva-kodene kan være forskjellige.)
    • Sperre for å benytte Periodiser etter leveringsdato mellom 2016 og 2017. Alle 2017-faktura må føres på 2017.
    • Saldo blir ikke overført fra 2016 til 2017 på mva-konti. All mva på 2016 må være med på mva-oppgjør i 2016.
  • Diverse endringer/forbedringer i forhold til det nye remitteringsformatet (ISO20022), blant annet:
    • Ta bort mellomrom når det er Swift/IBAN
    • Sjekk på om det brukes IBAN, og sette det inn i feltet for vanlig kontonummer når det trengs
    • Forbedring ved lukking av poster ved returfilinnlesing.
  • Diverse forbedringer i nytt fakturamottak:
    • Opprette ny hovedbokskonto/dimensjon fra direkte fakturamottak
    • Read-only visning av dimensjonsnavn
    • Støtte for faste bilagstekster
    • Problemer vedr. caching av kolonnenavn er utbedret
    • Viser nå saldo på kontoer (som i bilagsregistrering)
    • Viser nå indikasjon på om et bilag er kreditert
    • Valgfrihet angående lagring av kolonneinstillinger pr. klient
    • Riktig bankkontonummer ved ocr-tolk (bruker det fra tolken dersom det ligger noe annet på kundekortet)
  • Støtte for visning av EHF-vedlegg først

Lønn:

• Trekk i lønn for ferie
  • Finansskatt
  • Nye satser på lønnsart (når du importerer standard lønnsartregister på nye klienter, og ved bruk av verktøy for oppdatering av sats fra 01.01.2017)
  • Skattetabeller 2017
  • Forbedringer på årsoppgave for inntektsmottaker:
    • Kan velge vekk side 2 dersom man tar opp årsoppgaven fra Rapporter
    • Kan ta ut rapporten selv om den ansatte mangler adresse
    • Adresselinje 2 og Landkode/land er med i opplysningene på den ansatte
    • Justert for vinduskonvolutt
    • Trekkplikt fjernet på fradrag
  • Støtte for versjon 2.1 av a-meldingen og tilbakemeldingen og nye kodeliste (liste over gyldige kombinasjoner)
  • Støtte for nytt avstemmingsskjema:
    • OBS: Man kan bare bestille med arbeidsforhold dersom man bestiller avstemmingsskjema for en kun måned
  • Endring i import av lønnsposter - skal ikke hoppe over mange poster dersom en post feiler f.eks. pga manglende ansattnummer.

Faktura:

• En del forbedringer i Autobank-funksjonen.
  • En del endringer i forbindelse med overgangen til nytt mva-oppgjør:
    • Flere salgskoder tilgjengelig i tilbud/ordre/faktura på 2017. (Blant annet en for mva råfisk (11,11%). Avgiftsfritt salg ved utførsel får sin egen salgskode: salgskode 12)
    • Flere felt for salgskonti under Regnskap på varekort. Skal være et felt tilsvarende hvert sett med salgskoder. Disse nye feltene finnes også i systeminnstillingene.
    • Flere valg for avgiftsbehandling på kundekort på 2017.
    • Verktøy for å endre avgiftsbehandling på alle kunder. F.eks verktøy for å oppdatere fra salgskode 2 (avgiftsfritt salg) til 12 (avgiftsfritt salg ved utførsel)
    • Mange tilbud-, ordre- og fakturablanketter har fått forbedret mva-spesifisering. Blant annet skal mellomsats vise på flere rapporter.
    • Sperre for å benytte Periodiser etter leveringsdato mellom 2016 og 2017. Alle 2017-faktura må føres på 2017.
  • KID-format for Aktiv Kapital er endret
  • En del endringer ved opplasting til nettbutikk.
    • Blant annet at rabatter mot varegruppe med bokstaver eller tegn i varegruppeid skal nå bli eksportert til nettbutikk.
    • Utvidet en grense fra 50 brukerdefinerte felter i synkroniseringen
      Ved registrering av varemottak i valuta vil også valutakode og kurs bli oppdatert (dersom du har på innstilling for at innpris skal oppdateres)

Butikk:

• Funksjonen for å gjenkjenne f.eks. kredittkort og benytte en annen betalinsmåte for dem fungerer igjen.
  • Kortinfo er ikke med på gavekort.

Contracting:

• Utvidet plugin-støtte i Contracting
  • Du skal ikke få feilmelding ved bytte av prosjekt i Prosjektordre

Uni24:

• Tilpasning til nytt mva-regime på 2017. Ny versjon har med ny versjon av synken som må installeres før du får lastet ned bilag fra 2017.