*
*

Synkronisering Uni24

For at data skal synkroniseres mellom V3 og Uni24, må det settes opp en synkronisering.

Menyvalg: Hovedmeny – Administrasjon – Uni24 Administrasjon

Om tjenesten
Synkronisering til Uni24 kjøres normalt sett som en applikasjon som aktiveres samtidig som man starter opp økonomisystemet.
Dette på samme måte som f.eks. Liveupdate-klienten gjør i dag.
Problemstillingen med den løsningen er at den ikke støtter følgende utfordringer:

• Flere SQL server instanser. Dette er noe som er viktig for en del regnskapskontor.
  • "Single-sync-point"
  • Ofte kjøres sync på veldig mange arbeidsstasjoner for samme klienter.  Dette skaper mer låsing og driftsproblemer siden synkronisering skjer så veldig ofte.
  • Online feilrapportering
  • Dersom feil oppstår, og synkroniseringen stopper opp blir dette bare rapportert lokalt.
  • Det er derfor kunden som må oppdage problemet, og så ta kontakt med support.
  • Aktiv kun dersom en brukere er innlogget
  • Den manuelle løsningen krever at en bruker er pålogget og har startet Unimicro V3.

Det er derfor laget en tjeneste som tar seg av synkroniseringen, som også takler oppsett mot flere instanser/servere samt feilrapportering til en online log tjeneste.

Kontrollpanelet
For å styre tjenesten er det laget et kontrollpanel.

• Det er mulig å installere, starte og stoppe tjenesten.
  • Her er det mulig å se hvilke instanser som er satt opp.
  • Det er mulig å legge til nye instanser som skal synkroniseres.
  • Det er mulig å fjerne instanser som ikke lenger skal synkroniseres.
  • Det er også mulig å styre intervall for hvor ofte tjenesten skal prøve å synkronisere aktuelle klienter.
  • Loggen viser siste aktivitet, og eventuelle feil som har oppstått.

For å aktivere kontrollpanelet er det laget et eget skilleark under Uni24Administrasjon:
Da kommer du inn i dette bildet:

Legge til ny Sqlserver instans
For å legge til en ny Sqlserver instans i kontrollpanelet finnes det 2 alternativer:
Alternativ 1: Import fra V3

Velg "Import from V3" fra menylinjen i kontrollpanelet
• Den aktive V3 påloggingen på aktuell brukerprofil vil da kopieres inn.
-PS! Dersom denne bruker "Trusted" som Login må du forsikre deg om at tjenestens bruker også har tilgang til aktuell server.

Alternativ 2: Legg til manuelt

Velg "Add Sqlserver" fra menylinjen i kontrollpanelet:

Da kommer du inn i dette bildet og fyller det ut. Du kan teste om kommunikasjonen fungerer.
Tilganger
Brukertilganger
For å sette opp synkroniseringstjenesten kreves det administratortilgang til både V3 og aktuell maskin/server.

Brannmur (webservice)

Det er også viktig å merke seg at tjenesten er avhengig av at Uni24 åpner en brannmurtilgang til aktuell maskin som skal synkronisere.
Dette skjer normalt sett automatisk ved å kjøre en manuell synkronisering via det vanlige grensesnittet til "Uni24 Administrasjonen" i V3.
Dersom det fortsatt skulle oppstå problemer med feilmelding som inneholder teksten "firewall" kan dere ta kontakt med support@unimicro.no for hjelp med oppsett av dette.

Brannmur (lokalt)

For å synkronisere må trafikk være åpen mot mrc0o84r7u.database.windows.net TCP port 1433.

Integrasjon med eksisterende synk

For å fortelle eksisterende synk-klienter at en tjeneste nå er aktiv, og tar seg av synkroniseringen oppdateres en tabell i databasen til hver instans.
På denne måten kan de velge å "slå seg av" så lenge tjenesten tar seg av jobben.