*
*

Ansatt

Uni24 lar deg administrere detaljer vedrørende alle dine ansatte via ansattkortet.
Ansattkortet aktiveres fra lønnsmodulen.
Menyvalg: Lønn - Ansatt

For å opprette en ny ansatt trykker du på Ny-knappen:
Da kommer du inn i dette bildet og fyller ut nødvendige opplysninger:
Ansattnr blir automatisk fylt ut av systemet, lar du denne stå ledig får den neste ledige nr. Du legger så inn navn, adresse osv. Det er ikke påkrevd å fylle ut mer enn navn.
Legg merke til at nede i bildet kan du legge til flere adresser og du har arkfane for å legge inn flere telefoner og epostadresser dersom det er ønskelig.

Arkfanen Skattekort:
Her legger du inn fødselsdato på format dd.mm.yy eller dd.mm.yyyy
Legg også inn kontonummer den ansatte skal ha utbetaling til.

Arkfanen Stilling:
Her legger du inn informasjon om stillingen til den ansatte.
De feltene som er merket med stjerne må fylles ut for at a-meldingen skal bli godkjent. De valgene du gjør i feltene Type arbeidsforhold og Avlønningstype vil endre hvilke felter som er påkrevd. Dette gjelder også feltet Stillingskode (STYRK).
Dersom du har Maritimt arbeidsforhold som Type arbeidsforhold på enkelte av dine ansatte, husk å fylle ut tilhørende informasjon under Fartøy til høyre i bildet også.

Spesielle felter:
• Timer pr. uke: Dette er timer per uke som full stilling tilsvarer.
• Ansatt dato: Det er kun stillinger der det finnes ansattdato som blir med i a-meldingen.
• Siste lønnsendring: Dette er dato for når siste lønnsendring ved sentrale eller lokale lønnsforhandlinger trer i kraft.
• Sluttdato: Dato for når et arbeidsforhold avsluttes. A-meldingen tar med stillinger med sluttdato 45 dager tilbake i tid når første a-melding rapporteres.

Legg merke til at du kan ha flere stillinger på en ansatt, disse oppretter du nede i bildet under Ny stilling. Du kan ikke gjenbruke en stilling. Dersom en ansatt slutter og på et senere tidspunkt blir ansatt på nytt, må du lage en ny stilling med ny startdato (på samme ansattnummer). Du kan også bruke flere stillinger dersom du skal skille på dimensjoner o.l. Du kan knytte lønnsposteringer mot stilling både på Faste poster og i registreringsbildet for manuelle poster.
Arkfanen Kommentarer: Her kan du legge inn interne kommentarer på det enkelte ansattkort.

Lagre/opprette den ansatte

Når du har registrert aktuelle opplysninger kan du trykke på “Lagre” knappen i toppen på ansattkortet:

Finne en ansatt

For å søke frem en ansatt uten å bla mellom alle ansatte kan du skrive ansattnummer eller litt av ansattnavnet i feltet Søk eller trykke på Filter for å få opp et mer avansert søk. Dette søket kan du også lagre.