Skatteetaten advarer mot svindelforsøk på e-post

Vi opplever dessverre av og til forsøk på svindel med e-post som utgir seg for å være fra Skatteetaten. I dette tilfellet handler det om en påstått "skatterefusjon". Dette er et svindelforsøk . . .står det i en ny pressemelding fra Skatteetaten . . . .

Skatteetaten gikk i går ut med denne pressemeldingen. "Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter personsensitive opplysninger skjer innlogget via Altinn.

Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg.

Skatteetaten ser alvorlig på slike svindelforsøk og har politianmeldt flere tidligere utsendelser."

Her er Skatteetatens pressemelding.

På lørdag gikk Norsk Senter for informasjonssikring ut med "Microsoft-svindlere lurer til seg mye større beløp.

Microsoft-svindelen går ut på at man blir oppringt av en Microsoft-tekniker som skal hjelpe deg med et problem på PC-en din, før svindleren bruker opplysningene som gis til å stjele penger fra bankkontoen din.

– I fjor lå det på rundt 3.000 kroner per tilfelle, i år er kostnaden 50.000 kroner per tilfelle, forteller Roger Johnsen, direktør for Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS), til NRK."

Artikkel i DN om saken.