*
*

Når bør vi gå over til nytt lønnssystem?

Siste frist for å gå over til nytt lønnssystem er etter lønnskjøring med utbetaling i desember 2024. Fra januar 2025 vil du ikke kunne levere a-melding fra Unimicro V3 lønn. Unimicro V3 lønn vil heller ikke oppdateres med trekktabeller o.l. for 2025.

Alle kan i utgangspunktet gå over til Unimicro Lønn alt i dag.

For enkelte kundegrupper jobber vi med å finne løsninger som gjør det enklere å jobbe med regnskap og faktura i Unimicro V3, samtidig som du benytter lønnssystemet i skyen. Da kan det være lurt å avvente litt.

Oppdatering 08.05.2024:

I sommerversjonen av Unimicro V3 kommer det verktøy som vil gjøre det lettere for klienter med mange oppdateringer på dimensjoner, eller spesielle kontoplaner, å benytte Unimicro Lønn sammen med V3 Regnskap og Faktura/Contracting. Følg med på Endringsloggen for opplysninger om når det blir tilgjengelig. Vi planlegger å slippe verktøyet som servicepack først.

Devinco AS, tidligere Mobile Worker, har laget mulighet for å eksportere timer fra V3 Timeregistrering til excel-fil som enkelt kan importeres til lønnsavregning i Unimicro Lønn. Se her for forklaring: https://support.mworker.no/hc/no/sections/18252487567645-Overf%C3%B8ring-av-l%C3%B8nnsgrunnlag-fra-Timereg-V3-til-Uni-Micro-l%C3%B8nn

Dette betyr at flere av grunnene til å avvente som er listet opp nedenfor snart er borte.

Hvorfor bør du kanskje avvente?

1: Dersom dere benytter Contracting:

Prosjekt/prosjektordre er en dimensjon. De fleste med Contracting oppretter nye prosjektordre hyppig. Se punkt nr 2 for forklaring.

Dersom selskapet også benytter timeregistreringsmodulen, trengs timene både i V3 til Prosjektordre/Ordre og til lønn. Se punkt nr 3 for forklaring.

2: Dersom dere benytter dimensjoner i lønn, og ofte oppretter nye dimensjoner (dimensjoner = prosjekt, avdeling o.l.):

Det finnes pr i dag ikke noen enkel metode for å opprette nye dimensjoner i Unimicro Lønn i tillegg til V3 Regnskap/Faktura. Altså vil du måtte opprette hvert enkelt prosjekt/avdeling o.l. på nytt i Unimicro Lønn før du kan føre lønnen. Vi ser på muligheter for å forenkle dette, og vil oppdatere denne siden med hvilken løsning vi eventuelt finner.

Løsningen kommer i sommerversjonen, versjon 3.75.xx. Du får et verktøy som kan laste opp nye dimensjoner direkte til Unimicro Lønn, før du skal føre lønn. Da kommer det også en løsning for å hente bilag fra Unimicro Lønn direkte til V3 Regnskap.

For selskaper med ansatte med fastlønn, som skal ha lønnskostnadene fordelt per prosjekt, finnes det per i dag ikke prosjektutligning i Unimicro Lønn. Det blir jobbet med en slik løsning, og den er planlagt klar til juli.

3: Dersom dere benytter V3 Timeregistrering eller andre timesystemer:

Pr i dag vil må timer importeres via en excel-mal til Unimicro Lønn.

For kunder som benytter V3 Timeregistrering:

Devinco AS, tidligere Mobile Worker, har laget mulighet for å eksportere timer fra V3 Timeregistrering til excel-fil som enkelt kan importeres til lønnsavregning i Unimicro Lønn. Se her for forklaring: https://support.mworker.no/hc/no/sections/18252487567645-Overf%C3%B8ring-av-l%C3%B8nnsgrunnlag-fra-Timereg-V3-til-Uni-Micro-l%C3%B8nn

For kunder med andre timesystemer:

Dersom dere importerer timer til V3 lønn kan det være det kun er en liten endring i filen som trengs for å enkelt kunne importere den til Unimicro lønn.

Du kan også undersøke om det timesystemet dere benytter har laget integrasjon mot Unimicro Lønn sit API, eller eventuelt kontakte systemleverandøren og gjøre dem oppmerksom om muligheten. Systemleverandøren kan kontakte partner@unimicro.no for mer informasjon.

4: Dersom dere benytter dokumenter i Lønn:

Unimicro Lønn har ingen dokumenthåndtering pr i dag. Over nyttår skal det igangsettes et prosjekt for å lage dokumenthåndtering. Omfanget av prosjektet, eller når det blir ferdig, er pr i dag ikke kjent. Det kan være dokumentsystemet ikke får samme funksjonalitet som dagens system i Unimicro V3.

5: Andre begrensninger:

TravelText

Det er et par kjente utfordringer i forbindelse med bruk av TravelText og Unimicro Lønn sammen med V3 regnskap. Det går på refundering av utlegg via regnskap:

• Alle reiseregninger vil vise i listen i V3. Vi jobber med å finne en metode for å utelukke dem fra visningen.
  • Utleggsfunksjonen i V3 regnskap oppretter reskontro basert på ansattregisteret i V3. Nye ansatte som skal ha refundert utlegg i V3 Regnskap vil derfor måtte opprettes i V3-ansattregisteret inntil videre. Dette håper vi også å finne en løsning på.

Kistra/Kostra kontoplan:

Det er pr i dag ikke støtte for å benytte Kistra/Kostra kontoplan i Unimicro.

I sommverversjonen, versjon 3.75.xx, kommer det mulighet for å hente bilag direkte fra Unimicro Lønn til V3 Regnskap. I denne funksjonen kan du koble Unimicro-kontonummer mot V3-kontonummer, slik at du kan få bokført bilaget fra Unimicro Lønn til V3 Regnskap på korrekte kontoer. Koblingene blir lagret, slik at de kun trenger å settes opp en gang.

Inntil videre må eventuelt lønnsbilaget føres manuelt.

Svalbard, Jan Mayen og bilandene:

Det er pr i dag ikke støtte for å rapportere lønn, opphold og skatt for arbeid på Svalbard. Du kan levere dette manuelt i skjema A10 utenom. Husk i så fall å kun rapportere det som gjelder Svalbard i skjemaet, og å ikke ta med Svalbard i A-melding. Dere kan føre det i Unimicro Lønn, slik at alt kan utbetale samtidig, men lønnsartene skal da ikke ha a-meldingsinformasjon.

Plugins eller spesialtilpasninger:

Dersom dere har fått spesiallaget funksjoner eller rapporter i V3 Lønn, er det ikke sikkert det kan tilbys i Unimicro Lønn. Husk å undersøke dette i god tid.

Tilbake til hovedside om overgang til nytt lønnssystem.

Til hovedside for overføring av data.