*
*

Eksportere saldoer fra oversikt

Et årsoppgjørssystem trenger ofte kun en liste over saldo per kontonummer. Det kan du ta ut fra Oversikt-bildet i Regnskap.

Menyvalg: Forespørsel - Oversikt

Beskrivelsen nedenfor viser en tilpasning til Visma Periode & År sitt Excel-importformat. Samme prinsipp kan benyttes for å tilpasse til andre formater, så lenge feltene er tilgjengelige. I enkelte tilfeller er det kanskje greit å benytte en rapport som utgangspunkt.

Gå inn i det året du vil ta ut filen fra, velg Oversikt, og velg register Hovedbok til venstre.

Velg Feltvelger-knappen, og tilpass slik at du har kolonnene Kontonr, Navn og Saldo, i den rekkefølgen:

Bruk Skjul felt-knappen for å fjerne felter fra visningen, bruk Sett inn felt for å sette inn nytt felt i Visningen og bruk de blå pilknapppene for å endre på rekkefølgen. Velg OK når du har korrekt oppsett.

Du får da de tre kolonnene i søkeresultatet. Bruk Eksport til Excel for å få eksportert saldolisten til excel. (Bildene er fra en rotete testklient, så tallene henger ikke sammen.)

I Excel-filen vil kolonneoverskriften for saldoen være Saldo. Endre til årstallet saldoen gjelder for. (Du må kanskje formatere cellen til tekst, eller til å ha 0 desimaler, for å få et rent årstall. Klikk på cellen, høyreklikk og velg Formater celler.)

Husk i tillegg å slette de tre første radene, slik at kolonneoverskriftene er første rad:

Lagre filen med det navnet og på den plasseringen dere ønsker, og importer så til årsavslutningsprogrammet.