*
*

Hvordan sette opp kassepunkt

Menyvalg: Faste registre - Kasseregister

I følge den nye kassaforskriften fra 01.01.2019 er det ikke lenger lov å foreta et salg fra en arbeidsstasjon uten at denne er koblet mot en kasse.

Når du logger på en maskin og åpner butikkdata for første gang vil du få denne meldingen:

Trykker du OK kommer du inn til Kasseregisteret. Her oppretter du dine kassepunkt. Selv om du bare har en kasse må den opprettes her.

Beskrivelse: Det som kommer opp som navn når du skal velge kasse senere.
Kontonr for kontanter: Dersom du har flere kasser kan du legge inn egne kontoer for kontanter og differanse her, men om du ikke legger inn noe er det kontoene i Systeminnstillingene som blir brukt.
Kontonr for diff i kasse: Samme som over.
Uten kasseskuff:  Om du har en kasse som du ikke tar imot kontanter på kan du hake av her. Da vil ikke knappen Betale kontant være tilgjengelig i salgsbildet.
Prefiks til bilagstekst: Denne teksten kommer med når du tar dagsoppgjøret, noe som kan gjøre det enklere å skille de forskjellige posteringene fra hverandre.
Koblet arbeidsstasjon: Her viser det hvilken arb.stasjon som er koblet mot aktuell kasse. Ved første gangs oppsett må du velge Rediger kobling her, da kommer du inn i dette bildet:

Trykk på Opprett kobling, så vil systemet opprette en kobling mellom denne kassen og arbeidsstasjonen du er logget på. Om du senere får ny pc og ønsker å endre tilknytning til arb.stasjon må du inn her og fjerne eksisterende kobling først.

Du kan også registrere inn dimensjon (f.eks. Avdeling) pr kasse, slik at dagsoppgjørene kan skilles med dimensjon i regnskap. Men pass da på å sette Kasse høyt i dimensjonshierarkiet for å få dette til å slå inn.

Under arkfanen Kvittering kan du velge egne kvitteringer dersom du ønsker forskjellige kvitteringer pr kasse, ellers brukes standard kvitteringene.