*
*

Gavekort

Det er mulig å selge gavekort til kunder i butikkdatamodulen.

Viktig: før du tar i bruk funksjonen gavekort:
• Før du kan selge gavekort må du sette opp en vare for gavekort i Faste registre - Klient/System - Systeminnstillinger - Butikkdatainnstillinger. Du kan sette opp en valgfri vare, vi bruker her standard varen “Gavekort”. Husk å merke varen med det kontonummeret gavekortet skal bokføres mot (vanligvis en balansekonto) og sett mva-behandling til Ingen mva. (Du må også ha opprettet en betalingstype for gavekort, og denne må være knyttet mot samme konto som varen for gavekort.)
• Her setter du også opp hvor lenge gavekortene skal være gyldige.
• I tillegg må du sette inn hvilken kvittering som skal benyttes for gavekort. Det er kun mulig å få utskrift av gavekort på kvitteringsskriver.
1 KlientSystem_2.png
Dersom det kommer en kunde og vil kjøpe gavekort, selger du det som en vanlig vare i butikken. Du søker frem varen “gavekort” og legger inn ønsket beløp. Kunden kan betale med kort eller kontanter. Når du lagrer salget skriver systemet ut kvittering på vanlig måte til kunden, og et gavekort til kunden.
2 salg.png
Under arkfanen Forespørsel - Gavekort vil du finne en oversikt over solgte og brukte gavekort.
3 forespørsel_1.png
Når kunden kommer og vil betale med et gavekort, registrerer du salget på vanlig måte, og velger Betale med gavekort. Dersom kunden har med en gavekortutskrift med strekkode scanner du det inn i beløpsfeltet for betalingstype Gavekort i betalingsbildet. Gavekortet vil da bli merket som brukt i bildet for Oversikt gavekort (du ser hvilken faktura gavekortet er benyttet på i feltet Brukt på faktura).
Dersom strekkoden ikke er lesbar og du må taste inn beløpet manuelt i betalingsbildet, eller dersom du ikke benytter strekkode på gavekort og derfor må legge inn beløpet for gavekort i betalingsbildet manuelt, bør du gå inn her og manuelt merke gavekortet som brukt for å ha oversikt over hvor mange gavekort du har utestående. Du markerer da linjen med gavekortet som har blitt benyttet og velger Merk som brukt. Du vil da se at det står -1 i feltet Brukt på faktura:

4 brukt.png