*
*

Fakturering av renter

Dersom du ikke fakturerte rentene i renteberegningsrutinen må du gå inn og gjøre dette etterpå.

Hvordan du kan fakturere renter kommer an på hva du svarte når du kjørte renteberegningen.
Du fikk da spørsmål om du ønsket å kunne fakturere ordrene separat:

Svarte du Ja vil du måtte gå inn på kundekortet, velge Vis – Økonomiposter og Fakturer poster:

Da kommer du inn i utskriftsbildet og kan velge å skrive ut eller sende på epost.

Svarte du Nei vil rentene automatisk bli med neste gang du samlefakturerer ordre for kunden, dersom du setter hake for at du skal ha med renter.

Når du går inn på kundekortet kan du se om økonomipostene er merket for Samlefakturering og eventuelt endre dette her. Merk at selv om en post er merket med samlefakturering vil denne bli med hvis du fakturerer manuelt fra dette bildet.

Under Registrere – Slette økonomiposter kan du velge å slette mange økonomiposter på en gang.

Dette er en rutine for å slette økonomiposter, som f.eks. rente eller purregebyr. Det hender ofte at kunder utelater å betale eventuelle purregebyr eller renter. I stedet for å postere dette bort manuelt, har du her en rutine for å søke opp aktuelle økonomiposter og slette dem.

Du gjør utvalg i feltene til venstre og trykker Ny for å hente opp utvalget. Kryss av for de postene som skal slettes, og trykk Slett.