*
*

Fordeler med Unimicro Lønn

Her er en oversikt over forbedringer i Unimicro Lønn, i forhold til Unimicro V3 Lønn.

Unimicro Lønn ble bygget etter innføringen av a-meldingen. Derfor kunne vi lage mange av de funksjonene som dere har etterlyst i Unimicro V3 Lønn. Her er et utvalg:

A-melding:

Tilleggsmelding på a-melding:

I Unimicro Lønn kan du levere tilleggsmelding på a-melding, dersom du må rette opp i noe bakover i tid. Altså behøver du ikke levere erstatningsmelding for alle perioder, med de feilkilder det måtte ha. Husk bare at korreksjonene må føres i en egen lønnskjøring på perioden for at du skal kunne levere tilleggsmelding. Du må altså ikke nullstille lønnskjøringen som inneholder feil. https://hjelp.unimicro.no/lonn/a-melding/tilleggsmelding-a-melding

Funksjon for å sette en enkelt sluttdato på ansatt:

Setter du sluttdato på den ansatte får du valg på om alt skal avsluttes samtidig (faste poster, permisjoner, arbeidsforhold o.l.). I tillegg til at du får mulighet til å starte et nytt arbeidsforhold basert på tidligere arbeidsforhold dersom den ansatte skal over i en ny stilling i samme selskap.

Sluttdatoer rapporteres på neste a-melding:

I Unimicro Lønn er det utvidet logging, slik at dersom du setter en sluttdato bakover i tid så trenger du ikke levere erstatningsmeldinger bakover i tid. Sluttdatoen blir med på neste a-melding, enten det er en erstatningsmelding på sist leverte periode eller a-melding for neste periode. https://hjelp.unimicro.no/moduler/lonn/ansatte/sluttmelde-arbeidsforhold

Remittering av forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift:

Når du har hentet tilbakemelding på a-melding får du mulighet til å opprette remitteringspost basert på tilbakemeldingen.

Faste poster:

Firmabil:

I Unimicro finnes det en egen funksjon for å registrere firmabil-poster. Du slipper å selv regne ut fordelen per måned: https://hjelp.unimicro.no/firmabil I tillegg til at satser årlig oppdateres og vedlikeholdes av systemet.

Trekkmal:

Trekkmal finnes også i V3 Lønn, men du må inn på hver enkelt ansatt for å registrere den faste posten, inkludert KID. I Unimicro Lønn kan du knytte de ansatte mot trekkmalen i bildet for trekkmal, og kidnr registreres kun en gang: https://hjelp.unimicro.no/moduler/lonn/trekk-forskudd-og-saldo/trekkmaler

Oppdatering av faste satser:

Du kan enkelt oppdatere satser på ansattes arbeidsforhold (=stilling). Enten via grensesnittet; https://hjelp.unimicro.no/moduler/lonn/ansatte/oppdater-faste-satser-i-system eller ved å eksportere gjeldende satser og importere dem igjen; https://hjelp.unimicro.no/oppdaterfastsatsexcel

Lønnskjøring/Lønnsavregning:

Mulighet for å redigere faste poster fra Lønnsavregning:

Du kan f.eks. fjerne en fast post fra en enkelt lønnsavregning, fra bildet for registrering av poster på lønnsavregningen. Du finner mer informasjon her: https://hjelp.unimicro.no/lonn/lonnsavregning/redigere-og-slette-faste-lonnsposter

Bilde for variable poster:

Dersom du f.eks. sitter med timelister og skal punche den inn, finnes det et bilde der du kan taste inn timer fortløpende på en lønnsavregning. Du trenger altså ikke bytte mellom ansatte, men kan registrere poster for ulike ansatte i samme liste.

Import av variable poster:

Variable poster kan enkelt importeres til lønnsavregningen ved hjelp av en Excel-mal: https://hjelp.unimicro.no/importere_variable_lonnsposter

Import av K27

Du kan importere oppgjørsrapport K7 fra NAV for å få inn refusjonsposter: https://hjelp.unimicro.no/lonn/fravaer/hvordan-importere-oppgjorsrapport-k27-skjema

Godkjenning:

Du kan sette opp at en annen bruker skal godkjenne lønnen etter avregning, før du kan gå videre til utbetaling o.l.: https://hjelp.unimicro.no/godkjenning_lonn

Sette dato for sending av lønnsslipp:

Du kan sette en dato for utsendelse av lønnsslipp i bildet for sending av lønnsslipp, slik at Unimicro Lønn automatisk sender lønnsslippene på oppgitt dato. Lønnsslippene blir sendt ut på formiddagen på den datoen du angir: https://hjelp.unimicro.no/lonn/lonnsavregning/sende-lonnsslipp

Andre ting:

Enklere funksjon for ambulerende arbeidsgiveravgift:

Funksjonen gir deg mer oversikt over ambulerende. Du kan velge sone på lønnspostene, i stedet for kommune. Dersom dere benytter prosjekt, kan sone knyttes mot prosjektet. Timer mot prosjektet vil så bli merket med den sonen: https://hjelp.unimicro.no/moduler/lonn/arbeidsgiveravgift-aga/ambulerende-arbeidsgiveravgift

Feriepenger håndterer rest fra tidligere år:

V3 Lønn har funksjon for feriepenger opptjent i år, og feriepenger opptjent i fjor. Unimicro Lønn har i tillegg Feriepenger for tidligere år. Det skal håndtere eventuell rest for årene før i fjor: https://hjelp.unimicro.no/moduler/lonn/generelt/utbetaling-av-feriepenger

Tilbake til hovedside om overgang til nytt lønnssystem.