*
*

Grunndata til Unimicro Lønn - Lønnsinnstillinger

Før du kan kjøre lønn så må en del innstillinger på plass. Det kan være lurt å få inn innstillingene først, for å unngå følgefeil dersom noe blir glemt.

Når du har satt opp firmainnstillingene, kan du velge Lønn. Du kommer da inn i en oppstartsvegviser, som tar deg gjennom de sentrale innstillingene for Lønn. Det meste er ferdigutfylt, og du kontrollerer bare at det stemmer.

OBS: Kontroller gjerne om det er andre innstillinger som også bør settes, som Skattefri organisasjon, Finansskatt el.l., etter at du har kjørt gjennom vegviseren. Du finner dette under Innstillinger (tannhjul-knapp øverst til høyre) - Lønn.

1: Velkommen

Hvis du alt har lagt inn et organisasjonsnummer kan du velge Neste.

Dersom organisasjonsnummeret mangler får du opp en link til innstillingsbildet der du kan fylle inn organisasjonsnummeret. Når det er lagret lukker du innstillings-arkfanen og velg så Lønn for å komme tilbake til vegviseren.

2: Underenheter

Underenheter, som det nå heter, het tidligere virksomheter i veiledningen til a-meldingen. I V3 Lønn registrerte du dette på Lokalisering. Det er to metoder for å registrere inn underenhetsnummer:

1. Hent fra brønnøysundregistrene: Anbefalt metode. Denne funksjonen henter alle underenheter tilknyttet det organisasjonsnummeret som du har registrert i firmainnstillingene.
  2. Du kan velge å fylle inn dette manuelt. Følg i så fall linken.

Bildet ser slik ut når du har fått inn en enhet.

Dersom selskapet har flere underenheter, har du flere i listen til venstre. Du kan også velge å legge til flere ved å trykke +Legg til underenhet.

Velg Neste når alt er på plass.

3: Feriepenger

Kontroller antallet ferieuker, og sats. Endre til det som er korrekt. Velg Åpne felter for redigering for å få endret på sats og faktor for trekk i fastlønn. Den foreslår i utgangspunktet verdier ut fra det antallet ferieuker du har valgt.

Dersom firmaet har ansatte med forskjellig sats, så kan du endre det etterpå: https://hjelp.unimicro.no/moduler/lonn/generelt/endre-feriepengesats-per-ansatt

Velg Lagre og Neste for å gå videre.

4: Bank

Du må oppgi både Lønnskonto (bankkontonummeret som lønnen skal utbetales fra) og Skattetrekkskonto (bankkontonummeret til skattetrekkskontoen).

Velg Lagre og Neste for å gå videre

5: Bokføringskontoer

OBS: Her må du være spesielt oppmerksom, da det som regel vil være forskjell på det vegviseren foreslår, og det du har i V3 regnskap. Kontroller mot det du finner på Faste register - Klient/System - Systeminnstillinger i V3 Lønn. Det er spesielt på Konto for avsatt arbeidsgiveravgift av feriepenger og Konto for kostnad arbeidsgiveravgift av feriepenger det mest sannsynlig er forskjell.

Velg Lagre og Neste for å gå videre

6: Altinn systempålogging

Legg inn informasjonen du benytter i V3 (systemid og passord). Registrer ellers nytt datasystem: https://hjelp.unimicro.no/lonn/oppsett-mot-altinn

Velg Lagre og Neste for å gå videre.

7: Lønnsinnstillinger

Du har nå fullført vegviseren! Velg Fullfør for å lukke vegviseren.

Dersom du trenger å redigere på noen av innstillingene etterpå, så finner du dem på Innstillinger (tannhjul i toppmenyen, øverst til venstre) - Lønn.

Videre til neste punkt.

Tilbake til hovedside for overføring av data.

Tilbake til hovedside om overgang til nytt lønnssystem.