*
*

Hvordan bokføre bilag fra Unimicro Lønn til V3 Regnskap.

Du kan eksportere bilaget fra Unimicro Lønn, og importere det til V3 Regnskap.

For at det skal fungere er forutsetningene:

• Kontoplan, innstillinger og lønnsarter må være satt opp med samme kontoer som i V3 Regnskap.
  • Dimensjoner vedlikeholdes manuelt i Unimicro Lønn, slik at du har de samme dimensjonene tilgjengelig som i V3.
  • Bilagsserien for lønn i Unimicro må settes opp tilsvarende som bilagsserie for Lønn i V3. Ikke før andre bilag i denne serien i V3.

1: Først må du eksportere bilaget til fil:

Logg på Unimicro Lønn (app.unimicro.no), og gå inn på Lønnsavregning.

Dersom du ikke har bokført ennå, så må du først gjøre det. Gå inn på lønnsavregningen og velg Bokfør:

Kontroller utbetalingsdato og nummerserie, og velg hvordan eventuelle dimensjoner skal håndteres. Trykk Generer, og så Bokfør.
I bildet som så kommer opp, kan du velge Eksporter:

Dersom du har trykt Bokfør tidligere inne på lønnsavregningen, så gå klikk inn på lønnsavregningen, og trykk knappen med tre prikker til høyre for Bokført-statusen. Velg så Eksporter:

2: Importer bilaget til V3 regnskap:

Gå inn i regnskap, på det året som filen skal importeres til.

Velg Periodiske rutiner - Import - Import Uni Standard.

La valgene stå slik som de blir foreslått i første bilde (filen fra Unimicro Lønn inneholder alltid kun bilag), og velg Videre:

Klikk knappen med tre prikker til høyre for feltet «Velg fil som skal leses inn», og finn filen du eksporterte.
Den eksporterte filen har lagt seg i den mappen som din nettleser laster ned filer til. I de fleste tilfeller heter den mappen Nedlastinger eller Downloads. Framgangsmåten blir da denne:

• Klikk knappen med tre prikker.
  • Finn og velg mappen for nedlastinger.
  • Endre filtype til Alle.
  • Finn filen og velg den. Den heter export.csv, og får gjerne i tillegg et tall i parantes etter hvert som du laster ned flere filer. Et tips her er å sortere på endringsdato, så du får opp nyeste filer øverst. Marker korrekt fil og velg Åpne
  • Tilbake i importbildet, velg Semicolon i feltet Skilletegn.
  • Velg Fullfør.
    Systemet spør om det skal endre plassering og navn på filen når den er innlest. Dersom du svarer Ja vil systemet opprette en behandlet-mappe i den mappen du leser inn filen fra, og legge til teksten innlest og dato først i filnavnet. Hvis du får en feilmelding etter du har trykket Ja på den meldingen, så skyldes det sannsynligvis problemer med tilgang. Det er ikke alltid du eller programmet har tilgang til å opprette mappen/flytte filer.
  • Gå på f.eks. Forespørsel på bilag og søk opp bilaget for å kontrollere.