*
*

Hvordan remittere fra Unimicro Lønn når du har V3 Regnskap

Det er manuell remittering det er lagt opp til fra Unimicro Lønn når du benytter V3 Regnskap. Autobank har du eventuelt i regnskapsmodulen.

Manuell remittering betyr at du laster ned en fil fra lønnssystemet, og så må du laste ned opp i nettbanken. Filene fra Unimicro Lønn er på ISO-standarden. Det er altså XML-filer som eksporteres.

Innstillinger:

Det er ikke så mange innstillinger for remittering i Unimicro Lønn:

• Du må sette opp bankkontoer: https://hjelp.unimicro.no/moduler/bank/generelt/bankkontoer  Når det er på plass, er det klart for remittering.

• Det er ingen innstillinger for filstier i Unimicro Lønn. Filene til bank blir lastet ned til den mappen som din nettleser lagrer nedlastede filer i. Vanligvis heter mappen Nedlastinger (Downloads). Filen som blir lastet ned og skal hentes opp i bank heter payments_x.xml, der x er et tilfeldig tall.
    • I enkelte banker må du sette opp en egen filsti for å hente inn filene til nettbanken. Lag en mappe som du kopierer de nedlastede filene til, eller sett opp filstien mot mappen for Nedlastinger.

• OBS: DNB (og kanskje enkelte andre banker, men så langt vet vi kun om DNB) krever en egen divisjon for manuelle filer fra Unimicro Lønn. Kontakt banken for å få satt dette opp korrekt. Det divisjonsnavnet dere får oppgitt registreres inn i bankinnstillingene. Gå på Innstillinger (tannhjulet øverst til høyre) - Bank - Innstillinger for bank. I feltet Autobank (det aktiverer ikke autobank), sett hake for "Betaling fra DNB konto". Du får da opp et felt som heter "Divisjonskode DNB". Fyll inn divisjonen der. Husk å lagre.

Eksportere utbetalingsfil til bank:

Når lønnsavregningen er klar, må du gjøre lønnspostene klar for utbetaling. Det kan skje på to måter:

Du kan sette hake for Send til utbetaling når du fullfører lønnsavregningen:

Eller du kan gå inn på lønnsavregningen etterpå og klikke på Utbetal lønn:

Du får da opp dette bildet:

Når du velger Betal her, så vil lønnspostene legges klar til remittering. (På samme måte som knappen Opprett utbetalinger for lønnskjøring i V3.) Du ser da en status om at postene er lagt til utbetalingsliste:

For å ekspotere postene,  velg Bank - Utbetalinger. Kontroller at totalen stemmer, og velg Lag manuell betaling av alle:

5_lag fil.png

Filen blir da eksportert til den mappen som din nettleser eksporterer filer til. Mappen heter ofte Nedlastinger eller Downloads. Kontroller ellers innstillingene i nettleseren. Filen heter payments_x.xml, der x er et tilfeldig tall.

Denne filen må du så få lastet opp i nettbanken for å gjennomføre betalingen. Kontakt eventuelt banken ved problemer.

Oppdatere betalingsstatus i Unimicro Lønn

Betalingsstatus er en intern status, for din egen oversikt. Det er ikke nødvendig å gjennomføre denne delen, dersom du ikke ønsker det.

Returfilen kan i de fleste tilfeller leses inn i V3 regnskap. Den kan også i tillegg leses inn i Unimicro Lønn. Gå på Bank - Utbetalinger, og velg Under behandling. Klikk Hent bankfiler og bokfør. Trykk Velg filer og hent opp returfilen fra der den er lagret på maskinen. (Du kan også dra filen inn i feltet.). Velg Bokfør valgte filer:

Status endres da til utbetalt:5c_status.png:

Det er også to andre metoder for å merke lønnsavregningen som utbetalt. Du kan gå inn på lønnsavregningen og trykke knappen med tre prikker til høyre for utbetalingslinjen. Velg Registrer som betalt manuelt:

Eventuelt så kan du gå på Bank - Utbetalinger, og velge Under behandling. Marker postene fra lønnsavregningen og velg pil ned på Bokfør betaling. Velg Endre status til bokført og betalt:

Kjente problemstillinger:

Feilmelding på remittering om at noe mangler:

Det må være registrert inn adresse for selskapet, ellers får du feilmelding om manglende opplysninger. Gå på Innstillinger (tannhjulet øverst til høyre) og velg Firmaoppsett. Fyll inn minst postnummer og -sted. Husk å lagre.

Det står f.eks "3 av 9 betalinger er utbetalt" i statusen på lønnsavregning:

6_for manga.png

Det problemet oppstår dersom du bare har eksportert enkelte poster. Du må da inn på Utbetalinger og eksportere resten.

Det kan også være du har sendt betalingspostene til betalingslisten mer enn en gang. (Du har valgt Legg til betalingsliste flere ganger.):

Du har da mange poster inne på Utbetalinger - Betalingsliste som ikke er sendt (eller kanskje du har gjort flere forsøk på eksport og finner dem under Utbetalinger - Under behandling.)

Løsningen er å slette de ekstra postene. Trykk knappen med tre prikker til høyre for posten i Betalingsliste, og velg Slett betaling:

6_for manga_fix.png