*
*

Ansatt - Skattekort

OBS! Fra 01.01.2018 (versjon 3.64 av Unimicro V3) er de fleste av detaljene du ser i denne artikkelen flyttet til en arkfane som heter Persondetaljer. Skattkortopplysningene finnes under Skattekort. Se denne artikkelen for det som gjelder skattekort.

Her registrerer du detaljene for beregning av forskuddstrekk, personopplysninger, opplysninger av feriepenger o.s.v

Forklaring til feltene:

Fødselsnummer: Den ansattes fødselsnummer, eller eventuelt D-nummer. Du kan ikke ha flere ansatte med samme fødselsnummer i ansattregisteret (med tanke på a-meldingen).

Fødselsdato: Fylles automatisk ut av systemet når du har lagt inn fødselsnummer. Kontroller at den er korrekt.

Giro-nummer: Kontonummer lønn skal utbetales til. (fylles ikke inn dersom det skal remitteres til en utenlands konto. Se da Utenlandsk utbetalingskonto)

Skattetabell: Her skal skattetabellen registreres. Den blå pilen til høyre for feltet er hurtigknapp for å laste ned skattekort for den ansatte. Du finner mer informasjon om funksjonen for å laste ned skattekort her.

Skatteprosent: Kommer når du henter elektronisk skattekort, eventuelt kan du legge inn en sats manuelt her.

Fri inntekt: Beløpsgrense før det skal beregnes skatt, gjelder ansatte med frikort. Blir også lastet ned sammen med skattekortopplysninger. Husk at ansatte med frikort som har flere arbeidsgivere selv må fordele fribeløpet mellom arbeidsgiverne på altinn.no.

Biarbeidsgiver: Hak av her dersom du ikke er hovedarbeidsgiver for den ansatte. Da vil systemet benytte prosentsatsen selv om det finnes tabell registrert.

Sjømannsfradrag: Hak av her dersom den ansatte skal ha sjømannsfradrag. Dette gjelder til og med regnskapsår 2014. Fra 2015 styres dette fra lønnsart.

Feriepengesats i år/fjor: Dersom den ansatte skal ha en annen feriepengesats enn den som er standard for bedriften, så registrerer du den inn her. Ellers kan feltet stå blankt. (Standard sats for bedriften registreres inn i systeminnstillingene)

Feriegrunnlag 2014 (forrige år): Dette feltet viser feriepengegrunnlaget som er overført fra forrige år. Ved første gangs oppsett kan du registrere i dette feltet, men senere bør du la systemet overføre endringer inne på Periodiske rutiner - Feriepenger.

Kommunenr: Her legger du inn kommunenr, kan søke frem ved å trykke på >> Kommunenummer blir foreslått ved registrering av postnummer på den ansatte. Dette blir ikke lenger benyttet ved innberetning.

Organisasjonsnr: Legg inn virksomhetsnummeret/underorganisasjonsnummeret den ansatte tilhører, dersom det finnes. Arbeidsgiveravgiften på lønnsposter som ikke er knyttet mot stilling knyttes mot dette virksomhetsnummeret. Det kan søkes frem dersom du har opprettet en lokalisering.

Lønnsintervall: Bestemmer hvilken del av tabelkort som skal benyttes ved lønnskjøring. Rediger her dersom den ansatte skal ha et annet lønnsintervall enn Standard. Standard er det som er registrert i systeminnstillingene i Klient/System.

Utenlandsk betalingskonto: Dersom den ansatte har utenlandsk konto som du skal remittere utbetalingen til må du fylle ut feltene her. Se mer informasjon her.

Rapporterer til: Dersom dere bruker reiseregning kan dere legge inn den ansatte som skal godkjenne reiseregninger, gjerne nærmeste leder.

Fast forskudd: Dersom den ansatte skal ha et fast forskudd mellom hver lønnskjøring kan dette legges inn her.

Lønns- og trekkoppgave: Her kan du legge inn en tekst som kommer med på LT-oppgaven. Gjelder kun ut regnskapsår 2014.

Utenlandsk arbeidstaker (USA/Canada): Hak av her dersom arbeidstakeren er fra USA eller Canada og skal ha spesiell arbeidsgiveravgift.

Utenlandsk arbeidstaker med fast avgiftsbeløp (AGA): Hak av her dersom den ansatte har et fast beløp i AGA, beløpet legges inn under Faste register – Systeminnstillinger – Månedssats utenlandsk arbeidstaker

Internasjonal ID: Dersom den ansatte ikke har norsk personnummer eller d-nummer, legger du inn nr på ID den ansatte har. Du vil få retningslinje på a-meldinger inntil du har fått registrert d-nummer eller personnummer. Husk å ikke fjerne den internasjonale id-en før du har levert a-melding for minst en periode med begge id-nummerne.

• Type: Velg fra listen hvilken type ID dette er
  • Land: Velg rett landkode