*
*

Eksport av bilag med dokumenter - scannet bilag

Denne metoden eksporterer alle bilag som har tilhørende dokument fra regnskap. (Fakturakopi av utgående faktura må tas ut fra fakturamodulen.) Når eksporten er gjennomført får du opp en visningsside der du kan klikke på bilag for bilag, se posteringene og klikke på de ulike dokumentene for å få sett dem.

Eksportere bilag og dokumenter:

Opprett først en ny, tom mappe som alle dokumentene skal eksporteres til.
Gå inn på det regnskapsåret du skal eksportere bilag og dokumenter fra.
Gå til oversiktsbildet (grønn V)

Velg Dokumenter på venstre side.
Ta bort eventuelt søk på Dokumentdato.
Velg det året du skal eksportere fra i feltet Regnskapsår.
Trykk Søk, og se at du får opp de dokumentene som skal eksporteres. (På bildet nedenfor er det veldig få dokumenter, da dette er testdata.)

Velg knappen «Lagre alle på disk» når du har fått søkt opp dokumentene. Dette kan ta noen sekunder ved stor dokumentbase (1000+)

Du får da opp dette bildet:

Sett hake på for Lag posteringsliste

IKKE ha på haken for å fjerne filer fra database!

NB! Husk å endre til den nye, tomme mappen i feltet Katalog. Du kan trykke knappen med tre prikker til høyre for feltet for å navigere frem til korrekt mappe.
Trykk Eksporter for å starte eksporten. Ved store mengder data kan den ta noe tid.

Se på bilagene som er eksportert:

Når eksporten er ferdig får du kanskje opp en visning som ser slik ut i nettleseren din:

Du klikker så på valgt bilagsnummer for å få opp bilaget øverst til høyre. Så klikker du på det dokumentet du ønsker å se i listen i midten på høyre side. Dokumentet vil da vise nederst på høyre side. Slik kan du altså se bilag for bilag:

Når du har lukket visningen kan du få den frem igjen ved å dobbeltklikke på filen mainFrame.html i mappen:

Mappen med alle filene kan så gis til f.eks. revisor. Den kan med fordel pakkes/komprimeres.
Revisor kan så pakke ut mappen, og starte visningen ved hjelp av mainFrame.html.

Problemer med visning?

Dersom det oppstår problemer med visningen, kontroller at det er korrekt fil som startes. Det hender også at pop-up-blokkering i nettleseren hindrer visning. Denne må i så fall deaktiveres i nettleseren.