*
*

Grunndata til Unimicro Lønn - Dimensjoner

Dette er kun nødvendig dersom du benytter dimensjoner i lønnsmodulen. Altså dersom kostnadene skal spesifiseres på dimensjoner i regnskapet.

OBS: 21.11.23: Dersom firmaet benytter dimensjonstype 3 og 4 fra V3 lønn (standard heter disse Ansvar og Område), så er det i skrivende stund en problemstilling rundt disse i Unimicro Lønn. Dere bør avvente med overgangen dersom dere benytter dimensjonstype 3 og 4 fra lønn.

Brukes dimensjoner fra lønn?

Kontroller først om det blir bokført med dimensjoner fra V3 lønn.

En enkel metode for dette er å kontrollere bilagene. Gå gjennom bilagene fra lønnsmodulen, og noter deg dimensjonene som er benyttet der. Bruk for eksempel Forespørsel på bilag i V3 regnskap.

Du kan også benytte Forespørsel på konto, og hente opp kostnadskontoen for lønn.

Bruk feltvelger-knappen og sett inn feltene for dimensjoner (Avdeling, Prosjekt, Ansvar, Område, og eventuelt dim5-dim10):

Opprette dimensjoner

Ved SAF-T-import

Den aller enkleste metoden for å få opprettet dimensjoner på Unimicro på, er ved å importere SAF-T-fil. Se artikkel om å tilpasse kontoplan.

OBS: Dersom dere benytter noen av de egendefinerte dimensjonstypene fra lønn (dimensjonstype 5-10), så må typene opprettes med samme nummer og navn før import av SAF-T-fil. Du ser hvordan her: https://hjelp.unimicro.no/opprettdimensjon På Unimicro opprettes egendefinerte dimensjoner fortløpende fra dimensjonstype 5, så dersom du f.eks. skal ha dimensjonsstype 7, så må du opprette et par "dummy"-dimensonstyper først.

SAF-T kan pr i dag benyttes for første gangs oppsett. Importen oppretter alt; både dimensjonstyper og tilhørende dimensjoner som finnes i filen. V3 eksporterer benyttede dimensjoner i regnskap.

Det pågår arbeid med å få valg på å kun importere dimensjoner fra en SAF-T-fil. Når den funksjonen lanseres, kan du også benytte SAF-T-eksporten til å oppdatere dimensjoner.

Ved manuell inntasting

Som standard finnes dimensjonstypene Avdeling og Prosjekt. Du kan i tillegg opprette flere. Husk at f.eks. de prosjektene du skal benytte må ha samme tall/nummer som i V3. Hvordan du oppretter dimensjonstyper (avdeling, prosjekt, ansvar, område el.l.), samt hvordan du oppretter dimensjoner i dimensjonstypene er vist i denne artikkelen:

https://hjelp.unimicro.no/opprettdimensjon

Videre til neste punkt.
Tilbake til hovedside for overføring av data.
Tilbake til hovedside om overgang til nytt lønnssystem.