*
*

Overgang til Unimicro Lønn - Ofte stilte spørsmål

Svar på spørsmål som mange lurer på.

Generelle spørsmål:

Det står flere steder at dere prøver å finne bedre løsninger i forbindelse med overgangen. Skjer det noe der?

Svar: I sommerversjonen (versjon 3.75.xx) kommer det verktøy for å lettere kunne overføre data til Unimicro Lønn. (Kontoer og dimensjoner i daglig bruk, og grunnregistre fra lønn ved overgangen). Det kommer der også verktøy for å hente bilag fra Unimicro Lønn tilbake til V3 Regnskap. Du kan se demonstrasjon av dette i dette gratis webinaret: https://webinar.unimicro.no/kom-i-gang-med-unimicro-lonn

Når kommer sommerversjonen?

Svar: Den er planlagt til starten av juni. Vi planlegger å gjøre verkøtyet tilgjengelig på et tidligere tidspunkt via en servicepack. Følg med i endringsloggen: https://support.unimicro.no/overgang-til-unimicro-lonn-endringslogg

Kan jeg fortsatt kjøre lønn i V3 i 2025?

Svar: Nei. Trekktabeller for 2025 vil ikke bli lagt inn, og du kan ikke levere a-melding på 2025 fra V3 lønn. Du beholder V3 Lønn videre for oppslag.

Tidspunkt for bytte av lønnssystem:

Vi har mange klienter vi kjører lønn for. Må vi gå over med alle samtidig?

Svar: Nei, det er ikke nødvendig. Du kan starte med ett eller to selskaper, og så ta flere etter hvert.

Når på året vil dere anbefale å gå over til nytt lønnssystem?

Svar: Når som helst. Du får med årets lønnshistorikk, slik at det blir kun en årsoppgave til inntektsmottaker på slutten av året. Dersom dere ønsker å bestille overføring av data fra vår konsulentavdeling vil vi tro at det blir mindre kapasitet mot slutten av året.

Vi benytter dimensjoner (avdeling og prosjekt) i lønn, men det lages sjelden nye. Må vi fortsatt vente med å gå over til Unimicro Lønn?

Svar: Dere trenger ikke vente. Selv om dere ofte har nye prosjekter el.l. som lønnskostnaden skal føres mot, så vil det nye verktøyet som kommer i sommerversjonen ha løsning for dette.

Vi benytter V3 Timeregistrering. Kan vi gå over til Unimicro Lønn?

Ja. Devinco AS (tidligere MobileWorker AS) har laget en eksport av timer på filformat tilpasset import i Unimicro Lønn.
Du finner installasjonsfil og forklaring her: https://support.mworker.no/hc/no/sections/18252487567645-Overf%C3%B8ring-av-l%C3%B8nnsgrunnlag-fra-Timereg-V3-til-Uni-Micro-l%C3%B8nn

Vi benytter prosjektutligning i lønn. Finnes dette i Unimicro Lønn?

Svar: Prosjektutligning er under utvikling i Unimicro Lønn. Det er planlagt klart i løpet av juli.

Vi benytter Contracting. Når kan vi gå over?

Svar: Vi anbefaler å vente til sommerversjonen av Unimicro V3 (versjon 3.75.xx) er tilgjengelig. Da får du mulighet til å laste opp nye prosjekter før du fører lønn, slik at du får korrekte prosjekter på bilag tilbake til regnskap. Du kan gå over alt nå, men da må du opprette prosjekter manuelt i Unimicro Lønn. (Dersom du ikke fører lønn per prosjekt, så er det ingen hindringer.)

Vi benytter KOSTRA/KISTRA kontoplan. Er det støtte for dette i Unimicro Lønn?

Svar: Det er for øyeblikket ikke støtte for Kostra/Kistra i Unimicro. Du kan likevel gå over til Unimicro Lønn. I sommerversjonen (3.75.xx) kommer det mulighet for å hente bilag fra Unimicro Lønn til V3 Regnskap. I denne funksjonen så kan du koble Unimicro-kontonummer mot V3-kontonummer. Altså kan du si at det som ligger i Unimicro med konto 5000 f.eks. skal kobles mot konto 10100 i V3. Da vil poster mot 5000 i Unimicro Lønn bokføres mot konto 10100 i V3 Regnskap. Koblingene blir husket til neste gang du skal hente bilag.
Før du får sommerversjonen må du eventuelt bokføre bilaget manuelt.

Går det an å fullføre lønnsavregningene for 2024 i V3, og sende a-melding på dette etter nyttår?

Svar: Du kan fullføre alt i V3 på 2024. A-meldinger til med 2024 skal sendes inn på dagens løsning. Du kan benytte dagens versjon av a-melding (versjon 2.2) for periode 2024-12. Det er a-meldingsperiode som styrer, så dere kan også benytte dagens versjon av a-melding også etter den 05.01.25, så lenge det sendes inn for periode 2024-12 eller tidligere. Det er versjon 2.3 av a-melding, som skal benyttes fra periode 1-2025 og fremover, som ikke vil støttes i V3.

Dersom dere ønsker å bestille overføring av data til Unimicro Lønn fra vår konsulentavdeling vil vi tro at det blir mindre kapasitet mot slutten av året.

Hvordan utføre overgangen i praksis:

Hvordan får vi tak i det nye knappene for å overføre grunndata og lønnsdata?

Svar: Disse funksjonene kommer i sommerversjonen, versjon 3.75.xx. Det er ikke lenge til denne versjonen blir tilgjengelig for de første av våre kunder. Følg med på endringsloggen: https://support.unimicro.no/overgang-til-unimicro-lonn-endringslogg

Er det mulig å overføre alle ansatte til Unimicro Lønn, med alle opplysninger og tidligere lønnsdata?

Svar: Verktøyet som er utviklet nå, vil la deg overføre disse opplysningene:

• Alle aktive ansatte, det vil si ansatte med aktive stillinger/arbeidsforhold, og alle som har fått lønn i innværende år, med tilhørende stilling/arbeidsforhold. (Aktive permisjoner/permitteringer må overføres manuelt.)
  • Alle ansatte som har rest feriegrunnlag for i år eller i fjor.
  • Faste poster på aktive ansatte. (Bortsett fra faste trekk. De må opprettes manuelt i Unimicro Lønn)
  • Lønnsposter/historikk for inneværende år. (Tidligere år kan du slå opp i V3 lønn)
  • Feriegrunnlag fra i fjor. (Årets grunnlag overføres i historikken for inneværende år.)

Hva er rekkefølgen for å overføre data?

Svar: Opprett selskapet først. Når verktøyene er tilgjengelig så overfører du så grunndata (kontoer og dimensjoner). Når grunndata er på plass, tilpasser du innstillinger i Unimicro Lønn. Og til slutt overfører du lønnsdata fra V3 til Unimicro Lønn. Du gjør så de siste tilpasningene i Unimicro Lønn (legge inn faste trekk, opprette permisjoner/permitteringer, hente skattekort o.l.). Så er du klar til å kjøre lønn i Unimicro Lønn.
Når lønnen er bokført, kan du så hente bilaget tilbake til V3 Lønn.

Kan jeg importere alle ansatte, ikke kun de med aktive arbeidsforhold?

Svar: Ikke med det verktøyet som kommer i sommerversjonen. Da må vi benytte manuell metode med A07 og Excel: https://support.unimicro.no/kundestotte/lonn/andre-tema/overgang-til-nytt-lonnssystem/grunndata-til-unimicro-lonn-opprett-eller-importer-ansatte
A07 importerer de ansatte som har aktive arbeidsforhold, men du kan ta med resten av de ansatte i Excel-filen.

Beholder vi ansattnumrene fra V3?

Svar: Ja. Verktøyet vil overføre til samme ansattnummer.
Dersom du ønsker nye ansattnummer må du bruke den manuelle metoden. Husk da å benytte nye ansattnumre når du skal registrere inn lønnshistorikk også.

Må vår driftsleverandør installere Unimicro Lønn?

Svar: Unimicro Lønn skal ikke installeres, for det er «i skyen». Det er altså på web, slik at alt du trenger for å føre lønn er internett og en nettleser (Chrome, Edge, Firefox el.l.).
Det som eventuelt må installeres er det verktøyet som trengs for å overføre data, og hente bilaget tilbake. Det kommer i vanlig oppdatering.

Pris:

Hvordan blir et med prisen på lønnsmodulen i Uni Micro lønn?

Svar: Lisensprisen blir som i dag. Det kommer et tillegg for transaksjoner, per selskap. Se prisoversikt her: https://support.unimicro.no/kundestotte/lonn/andre-tema/overgang-til-nytt-lonnssystem/prisinformasjon-overgang-til-unimicro-lonn-fra-unimicro-v3-lonn

Praktisk bruk:

Svar hvordan fungerer remittering? Kan jeg bruke autobank i Unimicro lønn?

Svar: Remittering fra Unimicro Lønn må skje via manuell filutveksling. Se beskrivelse her: https://support.unimicro.no/kundestotte/lonn/andre-tema/overgang-til-nytt-lonnssystem/hvordan-remittere-fra-unimicro-lonn-naar-du-har-v3-regnskap

Vil det bli enklere å bokføre bilag fra Unimicro Lønn til V3 Regnskap enn dagens løsning med import?

Svar: Ja. I sommerversjonen, versjon 3.75.xx, så får du mulighet til å hente bilag fra Unimicro Lønn til V3. Funksjonen vil ligge i regnskap, under Periodiske rutiner – Import. Du bokfører lønnsavregningen på Unimicro, og så kan bilaget hentes til V3 Regnskap. Inntil verktøyet er på plass, kan du eksportere og importere bilag: https://support.unimicro.no/kundestotte/lonn/andre-tema/overgang-til-nytt-lonnssystem/hvordan-bokfore-bilag-fra-unimicro-lonn-til-v3-regnskap

Gå over til Unimicro med alle moduler:

Hvis jeg ønsker å gå over med alle moduler, må jeg vente til årsskiftet?

Svar: Nei det kan gjøres når som helst. For lønn er det viktig at det ikke er midt i en a-meldingsperiode.

Dersom vi ønsker å gå over med regnskap og faktura til skyen, bør det gjøres samtidig med lønn?

Svar: Ja, det er det vi anbefaler. Dersom du først går over med kun lønn, så vil du få bilag o.l. i Unimicro som vil ligge «i veien» den gangen du skal over med resten av modulene. Du vil altså måtte starte på nytt, med nytt selskap, den gangen du vil over med resten.