Meny

Nyttår og Unimicro V3

Her finner du nyttig informasjon rundt overgangen til nytt år i Unimicro V3. ...

Det er mye som skal skje rundt nyttår, også i Unimicro V3. Vi har derfor her samlet linker til informasjon som kan være nyttig.

Mange lurer på om de må vente på nyttårsversjonen før de oppretter nytt år i systemet. Det er ikke nødvendig, men det er en del ting som er greit å være ferdig med før du oppretter nytt år. All den informasjonen er samlet her: https://support.unimicro.no/kundestotte/administrasjon/klientoppsett-og-nytt-aar/nytt-aar. Legg merke til at dersom dere jobber mot server er det lurt at en person med mest mulig tilgang oppretter det nye året.

Lagertellinger blir ofte utført i romjulen eller på nyåret. Du finner verdifull informasjon her: https://support.unimicro.no/kundestotte/faktura/registrering-og-funksjoner/lager Se avsnittet Lagertelling, med under-artikler. Det som er veldig viktig er:

  • Rydd lageret før telling, også i systemet. Dersom varen er registrert på flere lokasjoner i systemet, men egentlig kun skal være på en, så rydd opp i det før telling. Dere kan benytte Overføringsmodus eller Lageropprydding for å slå sammen lagerbunter. (Skulle dere komme i skade for å registrere telling mot feil lokasjon, så husk å telle den andre lokasjonen til null før dere slår sammen lokasjonene.)
  • Tenk gjennom tidspunktet dere registrerer tellingen inn i systemet. Dersom dere teller i romjulen, men ikke registrerer tellingen inn i systemet før på nyåret, husk å benytte den faktiske telledatoen når dere registrerer inn tellingen i systemet.

Som vanlig er det en del endringer i forhold til lønn. Det er blant annet noen endringer i forhold til a-melding, og det kommer ekstra 5% sats for arbeidsgiveravgift. Alt dette kommer det informasjon om i en egen nyhetsartikkel. Det som er viktig å huske på ellers er:

Nyttårsversjonen blir versjon 3.72.18 eller høyere. Den kommer tidlig i januar.

Lykke til med overgangen til nytt år!