*
*

Enkel redigering av blanketter

Av og til er det bare små, enkle endringer som skal til for å få teksten til å komme slik du ønsker og dette kan du klare selv
Vi vil her vise hvordan du kan flytte nederste linje på en faktura for å tilpasse den til giroen.

Endringer på blanketter/rapporter dekkes ikke av supportavtalen. Ta kontakt med support@unimicro.no om du ønsker hjelp til dette.

Gå til rapportoversikten og finn Blanketter – Faktura. Du må være pålogget som Administrator for å ha tilgang til denne mappen. Finn den fakturablanketten du ønsker å redigere (vi har her valgt Fakturablankett med giro) og velg Egenskaper. Da får du opp dette bildet hvor du velger Lag ny:

Her kan du gi rapporten eget navn og bestemme hvem den skal være tilgjengelig for.
Rapporten legger seg nederst i listen, merk denne og velg Rediger.

Da får du opp neste bilde der du foretar endringene:

Her har vi noen tips:

Hvis du trenger å flytte feltene på nederste linje litt opp eller ned, slå først av “Snap to grid”,
-ikon oppe i bildet, det gjør det enklere å tilpasse linjene slik du vil ha dem.

For å være sikker på at man får alle tallene på nøyaktig samme linje; hold nede ctrl-tasten mens du bruker musen eller piltasten til å merke alle feltene som skal flyttes. På illustrasjonen over har vi merket alle de fire feltene som kommer nederst på fakturaen. Feltene får da blå markering. Når du så fører musepekeren over et av feltene og får bilde av en hånd, kan du flytte feltene dit du vil.

Hvis du vil finjustere plasseringen kan du merke feltet(-ene) og taste inn posisjonen ute til høyre i bildet. (Hvis Property ToolBox her ikke vises hos deg, høyreklikk i det grå feltet øverst i bildet og sett den som aktiv) For å flytte høyre/venstre, velg: left. For å flytte opp/ned, velg: top.
Verdien 100 tilsvarer her 2 mm. Dvs endrer vi verdien i "top" her fra 4965 til 4765 vil man flytte teksten ca 2 mm opp.

For å sette inn logo på blanketter anbefaler vi at dere ikke gjør det inne i dette bildet, men bruker logo-funksjonen, den ligger til høyre for Rediger-knappen i rapporter-bildet.

NB! Ikke slett noen felter!!! Dette kan skape problemer for rapporten.

Ønsker du at et felt ikke skal vise bør du heller merke feltet og velge False som verdi under Visibel i Proberty Tool Box.