*
*

Nummerserier

Mange ønsker forskjellige bilagsserier og blankettserier for ulike transaksjoner. I tillegg er det viktig å ha på plass de ulike kontoseriene (balanse, resultat og reskontro). Disse fastsetter du i nummerseriene.

Menyvalg: Faste registre - Nummerserier

Alle kan redigere på standardseriene, men du må ha Professional eller Enterprise for å få lage nye serier.

MERK: Nummerserier bør være satt FØR du begynner å registrere data i programmet.

Mange ønsker forskjellige bilagsserier og blankettserier for ulike transaksjoner. Disse fastsetter du i nummerseriene.

Nummerserier benyttes blant annet for å kunne skille bilag i forskjellige kategorier, eksempelvis fakturaer for seg selv, lønn for seg selv osv, og til å definere ulike blankettserier (f.eks kan faktura deles inn i vanlig utgående faktura, kreditnota og kontantfaktura).

Det finnes nummerserier for de forskjellige modulene i V3. De er standard nummerserier, og vises med grå bakgrunn. Du kan endre dem, men du kan ikke slette dem. I Professional og Enterprise kan du i tillegg legge til flere serier.

Nummerseriene på arkfanen Regnskap er bilagsseriene, seriene på arkfanen Faktura/Ordre/Tilbud er blankettserier og seriene på arkfanen Konto er kontoseriene (kunder, leverandører o.s.v). Det er disse som er mest brukt. Det viktigste for fakturamodulen er Faktura/Ordre/Tilbud og Konto.

Du må sette høyeste og laveste (og neste) nummer for hver av seriene. Det er viktig at seriene ikke overlapper. D.v.s. at bilagsseriene ikke må overlappe hverandre, og blankettseriene må heller ikke kollidere med hverandre, men bilagsserien for faktura og blankettserien for faktura kan gjerne være den samme. Det er selvsagt også viktig at ikke nummerseriene for Konto overlapper hverandre. Kort sagt er det slik at nummerseriene innad på en arkfane ikke må overlappe.

MERK: For å unngå vanskeligheter senere er det viktig å endre nummerseriene FØR du begynner å fakturere/bokføre ol. Ta sikkerhetskopi før du gjør endringer. OG - Den laveste nummerserien MÅ begynne på 1 (en), ikke 0 (null).

Det er også viktig å velge korrekt nummerserie underveis.

Dersom du støter på problemer, så har vil nevnt et par vanlige problemstillinger her.

Faktura nummerserier

Nummerserier Mer
Nummerserier - Bilagsserier Mer
Nummerserier - Faktura Ordre Tilbud Mer
Nummerserier - Konto Mer
Nummerserier - velg serie Mer
Nummerserier - vanlige problemstillinger Mer