*
*
*

Autobank

Autobank er et konsept som har til formål å automatisere og forenkle administrasjon og rutiner rundt inngåelse av avtaler, distribusjon og bokføring av inn- og utbetalingsfiler ovenfor bank.

Denne versjonen (3.61) støtter inngåelse av ny OCR-avtale (innbetalingsfiler), henting av OCR-innbetalingsfiler og automatisk bokføring av OCR-innbetalingsfiler. Med Autobank vil Uni Micro stå som mottaker av innbetalingsfiler. Uni Micro vil da automatisk kunne ta imot dine filer – du slipper å hente de selv – og Uni Micro sørger også for at de kan bokføres automatisk.

På sikt kommer funksjonen også til å inkludere remittering (betaling av inngående faktura).

For å kunne benytte autobank, så må du ha en Uni24-tilgang for klienten. Filene blir lastet ned via Uni24-synkroniseringen. Uni24-tilgangen kan du lage fra grensesnittet der du oppretter avtalen dersom du ikke har tilgang fra før. (Dette skal ikke medføre ekstra kostnad.)

Funksjonen er tilgjengelig fra menyvalget Autobank i Hovedmeny. Her kan du administrere autobank for alle klientene dine i ett bilde.

Du må først aktivere en ocr-avtale for klienten med banken/Nets. Det kan du nå gjøre direkte fra Uni Økonomi. Du trenger ikke lenger fylle ut lange søknadsskjema.

Dersom det alt finnes en ocr-avtale for denne klienten så må det sendes en melding til banken om at Unimicro skal være mottaker av ocr-innbetalingsfiler. Denne bør sendes fra vegviseren for ny avtale.

Når ocr-avtalen er på plass, så kan du sette opp innstillingene for hvor automatisk henting av filer og bokføring skal skje.

Så er alt klart for at henting og bokføring av innbetalingsfilene skjer automatisk. Dersom du har valgt at systemet ikke skal bokføre automatisk i innstillingene, så kan du bokføre de nedlastede filene via Autobank-grensesnittet.

Du finner prisoversikt for Autobank her.

Autobank

BankID og direkte remittering via SFTP direkte til Nets Mer
Autobank - Vilkår Mer
Autobank - hente og bokføre ocr-filer Mer
Autobank - innstillinger Mer
Autobank - opprette ny ocr-avtale direkte fra Uni Økonomi Mer