Lag supportsak
Overskrift:
Kundenummer:
*
Kontaktperson:
Modul:
Beskrivelse:
Kategori:
*
E-Post:
Telefon:
Skriv inn koden
*

Autobank

Autobank er et konsept som har til formål å automatisere og forenkle administrasjon og rutiner rundt inngåelse av avtaler, distribusjon og bokføring av inn- og utbetalingsfiler ovenfor bank.

Uni Økonomi har støtte for inngåelse av ny OCR-avtale (innbetalingsfiler), henting av OCR-innbetalingsfiler og automatisk bokføring av OCR-innbetalingsfiler. Med Autobank OCR vil Uni Micro stå som mottaker av innbetalingsfiler. Uni Micro vil da automatisk kunne ta imot dine filer – du slipper å hente de selv – og Uni Micro sørger også for at de kan bokføres automatisk.

Vi har også støtte for Autobank Direkte remittering (betaling av inngående faktura). Filoverføring fra og til Uni Økonomi via Nets SFTP server.

OBS: Januar 2020: Bankene skjerper kravet til remittering – hindrer autobank remittering 

 

Autobank OCR - innbetalinger

For å kunne benytte autobank OCR, så må du ha en Uni24-tilgang for klienten. Filene blir lastet ned via Uni24-synkroniseringen. Uni24-tilgangen kan du lage fra grensesnittet der du oppretter avtalen dersom du ikke har tilgang fra før. (Dette skal ikke medføre ekstra kostnad.)

Funksjonen er tilgjengelig fra menyvalget Autobank i Hovedmeny. Her kan du administrere autobank for alle klientene dine i ett bilde.

Du må først aktivere en ocr-avtale for klienten med banken/Nets. Det kan du nå gjøre direkte fra Uni Økonomi. Du trenger ikke lenger fylle ut lange søknadsskjema.

Dersom det alt finnes en ocr-avtale for denne klienten så må det sendes en melding til banken om at Unimicro skal være mottaker av ocr-innbetalingsfiler. Denne bør sendes fra vegviseren for ny avtale.

Når ocr-avtalen er på plass, så kan du sette opp innstillingene for hvor automatisk henting av filer og bokføring skal skje.

Så er alt klart for at henting og bokføring av innbetalingsfilene skjer automatisk. Dersom du har valgt at systemet ikke skal bokføre automatisk i innstillingene, så kan du bokføre de nedlastede filene via Autobank-grensesnittet.

 

Autobank Remittering/Direkte remittering via SFTP til Nets - utbetalinger

For å komme i gang med Autobank Direkte Remittering er det noen skjema som må på plass og vi anbefaler at dere får hjelp fra oss til å sette opp den første klienten deres, så kan dere sette opp eventuelle andre klienter selv etterpå. Ta kontakt med oss på support@unimicro.no, så sender vi dere informasjon om hva som må på plass.
Hvordan sette opp BankID.

OBS: Januar 2020: Bankene skjerper kravet til remittering – hindrer autobank remittering

 

Du finner prisoversikt for Autobank her.

Autobank

BankID og direkte remittering via SFTP direkte til Nets Mer
Autobank - Vilkår Mer
Autobank OCR - hente og bokføre ocr-filer Mer
Autobank OCR - innstillinger Mer
Autobank OCR - opprette ny ocr-avtale direkte fra Uni Økonomi Mer