*
*

Installasjon av SQL server via Unimicro V3 sin veiviser

Dersom du har installert Unimicro V3 før SQL-serveren, kan du ta i bruk Unimicro V3s innebygde veiviser for å laste ned og installere en SQL-server.

Her er film som tar deg gjennom veiviseren.

Vi anbefaler at du alltid tar en restart av maskinen før du begynner med installasjonen.
Første gang du åpner Unimicro V3 vil du komme rett inn i veiviseren:

Ved å trykke på videre kommer du til valg av datakilde, og kan her velge å installere en SQL server på maskinen. Vi anbefaler at dere velger Flerbruker:

NB! Du bør alltid velge Flerbruker. En bruker benyttes kun til demo-versjon.

Så må du velge om du skal installere en Databasemotor på denne maskinen eller koble deg til et nettverk med en eksisterende databasemotor. Dersom det er noen av valgene som er grå, så er ikke de tilgjengelige valg.

Videre må du velge om du vil at SQL-serveren du installerer kun skal være lokal, eller om den skal deles på nettverk som server:

Dersom du allerede har lastet ned installeringsfiler for SQL, kan du definere katalogen / mappen hvor de ligger og kjøre de via veiviseren. Har du ikke lastet disse ned, kan du laste de ned via veiviseren. Du får da valget mellom SQL 2005, 2008 R2 og 2012 Express. Vi anbefaler deg å velge den nyeste versjonen av SQL, da denne har støtte for større databaser (opptil 10 GB) og er både enklere og har bedre administrasjonsmuligheter. Du bør sjekke versjonen på eventuelle andre SQL-servere du skal arbeide mot i tillegg til den som installeres, da du kun kan lese inn backup som kommer fra samme eller eldre versjon av SQL.

Når du så trykker neste, begynner nedlastningen fra Uni Micros sider.

Når nedlastningen er ferdig, skal du nå definere passordet for systemadministrator-brukeren i SQL. Standardpassordet er ferdigutfylt.

Har du på haken for å vise avanserte valg får du opp dette bildet og kan gjøre eventuelle endringer:

8 (vis avanserte valg).png

Installasjonen av SQL-serveren begynner når du har trykket Neste

Installasjonsprosessen kan gi perioder uten åpne vinduer, men installasjonen foregår i bakgrunnen allikevel.

Når SQL-serveren er installert får du et vindu hvor du kan redigere brannmurinnstillinger. Dette trenger du kun å tenke på dersom SQL-serveren skal deles på nettverk. Skal den det, må porter i brannmuren åpnes for at andre brukere skal kunne kommunisere med serveren, og du må velge ”åpne for ekstern tilgang”.

brannmur 1.PNG

Bekreft at du vil åpne brannmuren for andre brukere.

brannmur 2.PNG

Installasjon og konfigurering av din SQL-server er nå fullført. Informasjonen i vinduet du får opp viser både datamaskinnavn og SQL-serveren sitt navn. Denne blir satt til Uni automatisk av veiviseren. Om du glemte å åpne portene i forrige steg, kan du trykke på ”brannmur” og det samme vinduet dukker opp.

Deretter skal du knytte Unimicro V3 opp mot den installerte SQL-serveren ved å trykke ”Ja”

Trykk fullfør for å koble til SQL-serveren

Etter at tilkobling til SQL-serveren er opprettet, får du informasjon om de to standardbrukerne som er opprettet i Unimicro V3. Siden disse brukerne/passordene er standard for alle nye installasjoner, oppfordrer vi til at du endrer passordet på disse brukerne. Du kan også legge til egendefinerte brukere. Merk deg at VIP-brukeren som er opprettet ikke kan utføre noen administrative oppgaver i programmet.

Veiviseren ber deg så oppdatere systemet, velg ”Begynn”

Du kommer så automatisk inn i vinduet for å opprette ny klient. Ønsker du ikke å gjøre dette på nåværende tidspunkt, kan du velge ”avbryt”.

Neste gang du åpner Unimicro V3 ser du at SQL-serveren er lagt til, og du kan logge på som Administrator.