*
*

Hvordan installere i nettverk

For å bruke V3 Butikkdata over nettverk, der enheter som f.eks. kvitteringsskriver er koblet til klient-maskinen, må du dele tilkoblingsporter (seriellport) for at dette skal fungere som normalt

Tidligere kunne man bruke comport-server for å kommunisere med seriellporter på andre maskiner, men på grunn av den nye kasseforskriften (01.01.2019) for kassasystem vil ikke dette lenger fungere da denne løsningen ikke oppfyller de nye kravene.

Portdeling

Det er forskjellig programvare for deling av seriellporter, men den enkleste løsningen er å aktivere deling av porter ved tilkobling til eksternt skrivebord.

Eksternt skrivebord

For å aktivere deling av porter ved tilkobling til eksternt skrivebord må du vise alle alternativ ved tilkobling.

Gå til fanen "Lokale ressurser". Under "Lokale enheter og ressurser" klikk på knappen "Mer.."

Hak av for valget "Porter" og trykk "OK" eller bruk enter-tasten for å lagre.