*
*

Feil i Windows 10 – Feilmelding ved lagring etter installasjon av Windows 10

Vi ser at enkelte av våre kunder alt har oppgradert, og flere får feilmelding ved lagring i Unimicro V3 etterpå. Feilmeldingen inneholder gjerne teksten «The conversion of a varchar type to a smalldatetime data type resulted in an out-of-range value.»

Dette skyldes en feil i Windows 10, nærmere bestemt i klokkeslett i datoformatet for Bokmål. Der er skilletegnet punktum i stedet for kolon.

Det er to alternative løsninger; du kan enten bytte språk i Windows til Nynorsk, eller korrigere til korrekt skilletegn. Begge deler skjer i Kontrollpanel, inne på Område (Region på engelsk operativsystem).

Dersom du velger å korrigere skilletegn er en av veiene frem til dette valget:

• Trykk på Start-menyen/Windows-knappen og velg Innstillinger.
  • Velg Tid og språk.
  • Velg Tilleggsinnstillinger for dato, klokkeslett og regionale innstillinger (under Relaterte innstillinger).
  • Velg Endre dato-, klokkeslett- eller tallformater (under Område).

Du kommer da inn i bildet for Område. Velg Flere innstillinger:

I bildet du kommer inn i, velg arkfane Klokkeslett. Her skal det stå HH:mm i feltet Kort tidsformat og HH:mm:ss i feltet langt tidsformat. Bytt altså skilletegn fra punktum til kolon. (Du må skrive inn endringen.)

Når endringen er gjort, velg Bruk og så OK.