*
*

Opprette brukergrupper

Dersom du har flere brukere som skal ha de samme rettighetene kan det være nyttig å opprette brukergrupper som du legger brukerene i.

Oversikt

Informasjon om brukergrupper kan man velge å vise på to måter: Listevisning, en liste over alle brukergrupper i systemet, eller en oversikt over hver brukergruppe, såkalt recordvisning.

For å få listevisning markerer du Brukergrupper i oversikten til venstre. Dersom du markerer en bestemt brukergruppe under Brukergrupper i oversikten vil det skifte til recordvisning, og du vil kun få opp informasjon om den aktuelle brukergruppen.

Det er kun i recordvisning du har oversikt over hvilke brukere som er medlem av brukergruppen.

NB: Har du gjort endringer på en brukergruppe eller opprettet en ny, blir ikke det lagret før man har trykt Lagre.

Hvordan opprette brukergrupper?

Det er tre måter å opprette en ny brukergruppe på:

1: Opprette brukergruppe ved hjelp av veiviser

Velg Fil - Veiviser for ny brukergruppe, eller trykk knapp for dette.

I første bilde, gi brukergruppen et navn.

I neste bilde markerer du hvilke brukere som skal være medlem av brukergruppen ved å sette en hake for dem som skal være med.

I tredje bilde spesifiserer du rettighetene brukergruppen skal ha. Se avsnittet Tildele rettigheter for nærmere informasjon om dette.

Trykk Fullfør for å fullføre vegviseren. Du kan da velge å lage en ny bruker eller brukergruppe, eller du kan trykke OK for å returnere til Brukeradministrasjon.

NB: Tilbake i oversikten, trykk Lagre for å lagre den nye brukergruppen

2. Lage ny brukergruppe direkte

Velg Fil - Ny brukergruppe eller knapp for dette. Du kommer rett i bildet.

Gi brukergruppen et navn. På arkfanen Brukere knytter du brukere til brukergruppen, og på arkfane Rettigheter gir du brukergruppen rettigheter. Se avsnittet Tildele rettigheter for nærmere informasjon om dette.

NB: Trykk Lagre for å lagre den nye brukergruppen

3. Lage ny brukergruppe basert på en eksisterende

Ved å høyreklikke på en brukergruppe og velge Ny brukergruppe basert på denne, kan du kopiere oppsettet på en eksisterende brukergruppe til en ny.
Du gir brukergruppen et nytt navn, men oppsettet av rettigheter er det samme som for gruppen som ble kopiert. Det kan selvfølgelig redigeres.

Slette en brukergruppe

Marker ønsket brukergruppe og velg meny Fil – Slett, høyreklikk - Slett eller trykk på knapp (Rødt kryss).