*
*

Gi tilgang til klienter/moduler

Du tildeler rettigheter til Brukere og Brukergrupper på lik måte. En bruker arver alle rettighetene til de brukergruppene han tilhører. I tillegg kan du gå inn og spesifisere rettighetene på brukeren nærmere.

Menyvalg: Hovedmeny - Administrasjon - Brukeradministrasjon

Oversikt

Det er hele tiden den brukeren eller brukergruppen du har markert på venstre side som er aktiv, og som blir påvirket av de endringene du gjør under arkfanen Rettigheter. Pass derfor på at du jobber med korrekt bruker/-gruppe når du gjør endringer på rettigheter.

Under arkfanen Brukergrupper (eller under brukergrupper i veiviser for bruker) knytter du bruker mot brukergrupper.

Under Arkfanen Rettigheter (eller under rettigheter i veiviser) kan du spesifisere rettighetene.

Bildet Rettigheter er delt i to. Til venstre har du oversikt over klientene og årstallene som finnes i systemet (heretter kalt klienttreet). Til høyre har du oversikt over rettighetene som kan gis, tilgangsnøklene (heretter kalt tilgangstreet). Her er oversikt over de ulike modulene, og du kan navigere deg ned i oversikten for å spesifisere tilgangen til ulike tilgangsnøkler under de ulike modulene. For å navigere benytter du pluss- og minustegnet til venstre for modul/tilgangsnøkkel.

Oppbyggingen av tilgangstreet

Øverst har du valget for alle moduler. Den gir tilgang til alt. Administratorbruker har automatisk tilgang til alle moduler. Under finner du de ulike modulene som er installert.

I treet under hver modul, finner du de ulike tilgangsnøklene, altså de ulike tingene du kan gi rettigheter til. Standard er Alle menyvalg og Alle rapportgrupper. I tillegg kommer de tilgangsnøklene du selv har opprettet for modulen (her Testenøkkel og Kun bilagsregistrering).

Legg merke til at Administrasjon ligger som en egen modul. Dette fordi du skal kunne gi brukere rettigheter til enkelte administratoroppgaver.