*
*

Redigering av kassekvittering

Det er mulig å gjøre endringer på kassekvitteringen. Du må være innlogget som administrator for å kunne gjøre dette.

Menyvalg: Rapporter - Blanketter - Kontantsalg - Rediger

Velg den blanketten du ønsker å gjøre endringer på, velg Egenskaper oppe i bildet og Lag ny.

Velg så den nye rapporten og velg Rediger.

I det du trykker Rediger på en kvitteringsrapport, så får du opp et skjermbilde med fem arkfaner på. Her vil vi ta for oss en og en arkfane:

Datakilde.
Her angir du hvilke data som skal kunne hentes ut på kvitteringen. Her trenger du sjelden/aldri gjøre endringer.

Header
Her angis hva som skal skrives i Hodet på kvitteringen, inntil 20 linjer. [55] i begynnelsen på linjen angir at linjen formateres med 55 tegns bredde. Dette tallet må justeres ned dersom printeren ikke har plass til 55 tegn, ellers vil det komme doble linjer. Legg også merke til bruk av databasefelter (f.eks. [F.Fakturanr]) Makroer ([NOW] = dagens dato og klokkeslett), samt ESC/POS - kommandoer som er definert under Display og Printer. ([CPI_15] setter minste skriftstørrelse) Tekster uten klammer skrives som ren tekst.

Body
Er en detail-seksjon, som gjentas for hver varelinje. Her kan du sette opp inntil 10 linjer. Som standard brukes to. (Vareteksten på en linje, varenummer, antall, pris etc på neste.) Her gjelder de samme reglene som i Header. Når en linje skal deles opp i flere felter, settes kolonnebredden slik:
[55][FL.Varenr]{10}[FL.Antall]{20}[FL.Momsprosent]{27}|[FL.Rabatt>0]|{35}[PrisInkMva,02,1]{45}[FL.LSum,02,1]
Tallene i {} angir startposisjonen for feltet som kommer etterpå. Altså starter Antall på posisjon 10 på linja. Bruker du f.eks. varenummer lenger enn 10 felter, bør denne økes. Da må de andre tallene justeres i henhold til dette.

Sum
BOLD angir at teksten skal være fet.
[PAYNAMES]{45}[PAYMENTS,02,1]{55} Denne linjen kan gi flere linjer på utskriften, en for hver betalingstype som er benyttet. [PAYNAMES] angir navnet på betalingstypen mens [PAYMENTS,02,1] angir beløpet.
[PAYBACK,02,1] Angir tilbake-verdien (hva kunden skal ha utbetalt/tilbakebetalt i kontanter).

Footer
Det som printes i slutten av kvitteringen. Samme regler som Header, men bare ti linjer til rådighet her. Typisk "Ha en fin dag", "Velkommen tilbake" etc.