*
*

Salgsanalyse

Salgsanalysen er et meget nyttig verktøy der du kan gå grundig gjennom salgstallene og se hvilken vare, periode, kunder og lignende som selger mest.
Menyvalg: Forespørsel - Salgsanalyse

Bildet tar for seg de 3 siste årene for bedriften. Den viser nettosalget og kan gi deg en grafisk fremstilling av salget, ut fra dine kriterier. Som standard viser den totalt salg.

Du kan filtrere visningen ved å avgrense den til for eksempel en varegruppe, en spesiell vare, kundekategori og kunde. Disse kriteriene kan du søke frem til venstre i bildet. Trykk på Kjør spørring når dine valg er gjort.

Forklaring til feltene:
Kjør spørring: Når du har gjort dine utvalg til venstre i bildet trykker du på denne knappen for å få frem gjeldende data
Nullstill filter: Nullstiller alle kriterier som er lagt inn i bildet
Eksport til Excel: Trykker du på denne vil tallene i bildet bli eksportert til excel
Visning: Velg her om det er måneds- eller ukesomsetning som skal vise i tabellen under
Tall hentes fra: Her velger du om det er Nettosalg, Antall solgt eller Dekningsbidraget som skal vise i tabellen under
Periodiser på: Her velger du om periodiseringen skal gjelde fakturadato eller leveringsdato. Dersom en faktura har leveringsdato i januar og fakturadato i februar vil da denne vise på forskjellige perioder i listen alt etter hva du velger her.
Salgsmål: Dersom du har laget salgsmål kan du hente de frem her. Se her for mer info.

Ved å dobbelklikke eller høyreklikke i tabellen kan du velge mellom å vise måned, uke eller dag.
Så nå kan du f.eks. finne ut hvor mye en av dine kunder kjøper i en valgt måned i forskjellige varegrupper. Det er mange muligheter her, prøv deg frem!