*
*

Mail oppsett

For å kunne sende mail fra Unimicro V3, må du sette opp riktige innstillinger.

Merk at du må ha 32 bits Outlook for å kunne sende epost fra Uni.
Du sjekker hvilken versjon av Outlook du har ved å gå til Fil - Office-konto - Om Outlook:

Du kan i tillegg IKKE benytte New Outlook. (Du ser om du har New Outlook på Ikonet, ved at det står New.)

Du finner oppsettet for innstillinger av E-post sending under kundekortet i faktura eller i ansattkortet i lønn.

Stå i Faktura/lønns modulen - Kundekort/Ansattkort - Epost - Rediger - Innstillinger

Det finnes 3 muligheter for å sende e-post fra Unimicro V3. Sortert i rekkefølge for brukervennlighet.

• Microsoft Outlook
  • SMTP
  • MAPI

Microsoft Outlook:

Microsoft Outlook er kanskje den enkleste å få til å fungere og  å sette opp.

Det man trenger da er en Outlook profil konfigurert på maskinen man kjører Unimicro V3.

SMTP:

SMTP er litt mer komplisert, men fungerer veldig bra når man har fått satt det opp.

Det første man må finne ut er hvilken SMTP server man kan bruke til å sende mail.

Det kan være en intern server, eller internettleverandøren(ISP) sin.

Hvis man ikke vet hvilken ISP man har, kan man stort sett finne det ut ved å gå til http://minip.no

I slutten av feltet som heter Hostname står som oftest ISPen sitt navn.

Da kan man gå inn på følgende side for å finne ut hva som er ISPen sin smtp server (utgående epostserver)

http://www.active24.no/sw37358.asp

66.Smtp.png     67_ditt firma.png

MAPI:

Den siste muligheten er MAPI. Fungerer best med Outlook, men fungerer greit med en del forskjellige andre epostklientprogrammer.

Her vil du kunne sette opp at epost klienten åpnes slik at du kan legge til flere vedlegg og redigere e-posten før den sendes til kunde.

Ikke alle e-post klienter som fungerer like bra med MAPI protokollen, så her må man gjerne prøve seg litt frem.