*
*

Har kjørt renteberegning, men får dem ikke opp for fakturering

Dersom du får denne meldingen ved forsøk på å fakturere renter, så tyder det på at dere svarte at dere ikke ønsket at rentene skulle kunne faktureres separat da dere kjørte renteberegning.

Når du kjører renteberegning så får du opp denne meldingen:

Dersom du svarer Nei på denne meldingen vil du altså ikke kunne fakturere rentene separat. Da må det finnes ordre til kunden for at rentene skal bli med på faktura ved samlefakturering. Du må altså svare Ja på meldingen for at du skal få samlefakturere kun renter.
Dersom du har svart Nei, vil du få denne meldingen ved forsøk på å fakturere rentene:
Dersom du likevel ønsker å lage rene rentefaktura/rentenota av disse rentene, har du flere alternativ:

Alternativ 1: Slette rentejobben og kjøre den på nytt
For å slette en renteberegningsjobb, gå inn på renteberegning, finn jobben du ønsker å kjøre på nytt i feltet Tidligere kjøringer og velg denne. Du kan så velge Fil -> Slett. Du får da fakturaen opp i listen for faktura til renteberegning på nytt. (Husk å svare Ja på spørsmålet om å fakturere renter separat når du evt kjører renteberegning på nytt.)
Det er ikke i alle tilfeller renteberegningsjobber lar seg slette, og da må du prøve et av de andre alternativene:

Alternativ 2: Endre status på økonomiposten
For å endre på dette kan du gå inn på de kundene det gjelder (Faste registre -> Kunde) og velge knappen Økonomiposter (Vis -> Økonomiposter). Der ser du rentepostene som er registrert på en kunde. Dersom du fjerner krysset for Samlefakt., vil du kunne fakturere rentene separat via samlefakturering som vanlig (Registrere -> Samlefakturering). Husk å lagre endringen.

Alternativ 3: Fakturere alle økonomiposter manuelt
Du kan fakturere rentene direkte ved å gå inn i registreringsbildet for faktura og hente opp økonomipostene der. Dersom du henter opp en kunde som det finnes f.eks. renter på i faktureringsbildet, blir knappen Fakturer økonomiposter aktiv. Da kan du trykke på denne knappen, og så får du rentene, og eventuelle andre økonomiposter, opp som varelinjer i fakturaregistreringsbildet.