*
*

Bokføring av vareforbruk

Menyvalg: Faste registre – klient/system - vareforbruk

Det finnes en funksjon for å bokføre varekostnaden automatisk ved fakturering. Varekostnaden blir da bokført i samme bilag som inntekten/fakturaen!

For å få denne funksjonen aktiv, er det noen innstillinger som må settes i systemet:

• Innkjøps konto må fylles ut – Kontoen blir brukt til å kostnadsføre vareforbruket :
    Gå til Faste registre – klient/system – systeminnstillinger – Standard konto salg / innkjøp

Systeminnstillinger vareforbruk.png

Gå til ark-fanen Vareforbruk:

• Sett på haken «Automatisk postering av vareforbruk ved fakturering.
  • Hovedbokskonto for lager som blir brukt i bokføringen.
  • Merk med en hake hva du vil bruke for å beregne lagerprisen til varene.

Vareforbruk- instillinger.png

• Innpris fra Ordre-/Fakturalinjer:
    Varekostnaden blir beregnet utfra inn prisen  på inngående faktura.

• Innpris fra Varekortet:
    Varekostnaden blir beregnet utfra inn prisen på varekortet

• Kalkulert lagerpris:
    Varekostnaden blir beregnet utfra gjennomsnittsprisen av varemottakene på varen. For å få gjennomsnittsprisen mest mulig nøyaktig ihht FIFO-prinsippet, finnes det en rutine man kan kjøre:
    Kalkuler Lagerpris!

Man kan også utføre periodisk bokføring av vareforbruk.