*
*

Statistikk

Statistikk er en grafisk fremstilling av omsetningen til bedriften. Her kan du sammenligne grafisk hvordan omsetningen varierer fra år til år, måned til måned. Du kan også lage egne spørringer som viser salgstall for de ulike varegruppene, kundekategoriene, kunder og varer.

Menyvalg: Forespørsel - Statistikk

Dersom du dobbeklikker eller høyreklikker på grafen, så kan du endre den grafiske fremstillingen. Du kan blant annet velge om du vil se stolpediagram, gant, linjer osv. Du kan egentlig bestemme grafene ned til minste detalj.

Her er mulighetene mange, og det er bare å prøve seg frem.

Spørre på omsetningstall

Standard så viser grafen og tallene i tabellen total omsetning pr. mnd og år, uansett varer, kontoer, kunder og lignende. Men dette har du muligheten til å endre på.

Klikk på Utvalg i vektøylinjen.

Du får da opp et spørreverktøy der du kan avgrense visningen i hovedbildet.

I feltet Varegruppe kan du velge hvilken varegruppe spørringen skal basere seg på. Det samme gjelder for de andre feltene. Husk at dess flere vilkår du spør på, dess mer detaljert blir spørringen.

Du har også muligheten til å gjøre en grundigere undersøkelse av tallene ved å dobbelklikke i månedstabellen i hovedbildet.

Velg hva du vil spørre etter (varegrupper, selgere, salgskonti eller avdelinger). Dersom du haker av for Hele året viser den omsetning hele året for det området du har valgt.