Lag supportsak
Overskrift:
Kundenummer:
*
Kontaktperson:
Modul:
Beskrivelse:
Kategori:
*
E-Post:
Telefon:
Skriv inn koden
*

Antall døgn ombord for sjøfolk og sjømannsfradrag

I a-ordningen er det noen hensyn å ta på lønnsarten dersom du har hansatte med rett på sjømannsfradrag og der det skal innberettes antall døgn ombord.

Antall dager:

Lønnsarten for antall døbn ombord for sjøfolk (tidligere lt-kode 922) skal ikke ha noen informasjon under arkfane A-meldingen. (Og det skal heller ikke være på noen haker under Med i grunnlag for på arkfane Lønnsart.)

I stedet skal lønnsarten ha verdien Antall døgn ombord i feltet som heter Sjømann - døgn, under akrfane Andre valg:

1_ant_dogn.png

Antallet blir så hentet fra det antallet du registrerer inn på lnnsposter i denne lønnsarten, akkurat som ved bruk av lt-kode 922 tidligere.

 

I feltet Sjømann - døgn har du også et valg for Antall døgn uten dekkede småutgifter. Dette valget benytter du på lønnsarter som tidligere hadde lt-kode 921.

 

Sjømannsfradrag:

Inntekten der den ansatte får sjømannsfradrag skal merkes med en spesiell avgiftsregel i a-meldingen. Lønnsarter du benytter for å registrere lønn til ansatte med sjømannsfradrag må derfor merkes med Særskilt fradrag for sjøfolk i feltet Skatte og avgiftsregel under Andre valg på lønnsarten:

småutlegg.png

Dersom dere tidligere har brukt samme lønnsart til å utbetale lønn til både ansatte som skal ha sjømannsfradrag og ansatte som ikke skal ha det, så må dere altså nå opprette flere lønnsarter. Det er Skatte- og avgiftsregelen på lønnsarten som nå styrer når sjømannsfradraget slår inn.

 

Tagger: