*
*

Endre konto

Stå i regnskapsmodulen – Velg Fil – Systemverktøy – Endre konto
Professional/Enterprise.

Denne rutinen erstatter gammelt kontonummer med nytt og tar med seg all historikk på kontoen for det året du utfører endringen på. Husk derfor å være helt sikker på at du ikke skal overføre saldo fra tidligere år etter at kontoen er endret. (Hvis du likevel utfører rutinene «overføre saldo til neste års I.B., vil systemet opprette kontoen på nytt dersom det finnes saldo på tidligere år) Alternativet er å utføre endringen på kontoen flere år bak i tid.
Før du endrer kontonummer for en konto, bør du være sikker på at du er den eneste bruker i systemet hvor rutinen skal kjøres. Vi anbefaler også at du tar en backup av klienten det gjelder.
Stå i regnskapsmodulen – Velg Fil – Systemverktøy – Endre konto

Endre konto - nr. 1.png

Endre konto - nr. 2.png

• Skriv inn Originalt kontonummer
  • Skriv inn Nytt kontonummer
  • OK!

Resultatet blir at det nye kontonummeret blir opprettet i systemet med nøyaktig like data som det originale kontonummeret.  Det originale kontonummeret finnes ikke lengre i systemet. Det blir ledig og kan brukes om igjen! Opprette/vedlikeholde kontoer.

NB: Denne rutinen er laget for å endre hovedbokskontonummer. Den kan også benyttes for å endre reskontro, men da må du gå inn på hvert enkelt regnskapsår der denne kontoen har vært i bruk for å endre kontonummer. Hvis ikke,  kan du få problemer med post-mot-postavmerking. Viktig å huske på ved post-postavmerking.