*
*

Kunder - kredittsjekk

Si ja til de riktige kundene!

Med kredittvurderingsfunksjonen i Unimicro V3 finner du de riktige og lønnsomme kundene, og hvilke som kan komme til å påføre deg tap.

Uni Micro samarbeider med kredittvurderingsselskapet DUN & BRADSTREET NORWAY AS. Vi har utviklet en løsning som gjør kredittinformasjon tilgjengelig direkte fra ditt kundekort.

Ta kontakt for gratis test!

Kontakt: sale.no@dnb.com eller ring tlf. 22 45 90 00.

Bruke Kredittsjekk i Unimicro V3:

Stå i kundekortet, og pass på at den kunden som skal kredittsjekkes er aktiv. (1)
Kontroller at organisasjonsnummer (eller fødselsnummer) til kunden er registrert i feltet Organisasjonsnr, under Andre opplysninger. (2)
Velg Kredittsjekk Bisnode. (4)
Legg inn brukernavn og passord, og velg Logg inn. (4)

Du får da oppdaterte kreditt-opplysninger i feltet Kredittinfo:

Husk å lagre de nye opplysningene.

Etter lagring, legg merke til at trafikklyset som viser på kunder med kredittinfo endres fra rødt til grønt, i dette tilfellet:

Rating 3-5 gir grønt lys.
Rating 2 gir gult lys.
Rating 1 gir rødt lys.

Du kan velge å vise dette trafikklyset i tilbud/ordre/faktura. (I f.eks. ordrebildet, velg Rediger – Innstillinger – Annet, og sett hake for Vis trafikklys for kundeinformasjon.) Du får også opp teksten i Rating beskrivelse når du først henter inn kunden.

Trafikklys-informasjonen vil også se på om det er mange forfalte faktura, el.l dersom kunden ikke er kredittsjekket.

Dersom du kredittsjekker en person, vil du få opp en melding som spør om du virkelig ønsker å kredittsjekke denne personen. Da personen det gjelder vil få gjeldsbrev tilsendt om at bedriften har kredittsjekket personen: